Planas: "El debat sobre l'Estatut equival a discutir sobre la mida de la gàbia"

(Barcelona, 26 de maig de 2010)

"No té sentit discutir sobre els aspectes limitats de l'Estatut ni incidir sobre la composisió del Tribunal  Constitucional, que és jutge i part. Com a majors d'edat, hem de poder decidir el nostre futur", ha afirmat.

Planas ha fet aquestes manifestacions acompanyat de la vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, a l'Orfeó Gracienc que ha comptat amb la participació d'unes 80 persones.

Carandell ha destacat que la Constitució de Catalunya ha estat elaborada per un equip d'especialistes de diverses tendències polítiques i ha comparat la seva elaboració amb el procés de les consultes. "De la mateixa manera que la gent s'ha mobilitzat al marge dels partits per tal de poder expressar allò que volen sobre el futur del país amb el moviment de les consultes per la independència, Reagrupament ha impulsat la Constitució de Catalunya davant del bloqueig del procés estatutari, que encara es troba pendent de la darrera retallada pel Tribunal Constitucional al cap de 4 anys", ha dit.

L'acte ha finalitzat amb un viu debat amb diverses preguntes per part dels assistents i, fins i tot, un oferiment -que la vicepresidenta ha acceptat- de traduir el text de la Constitució al francès.

Gracia_maig_2010

La intenció de Reagrupament es presentar aquesta Constitució al Parlament de Catalunya perquè s'aprovi com a llei, en cas que la formació política liderada per Joan Carretero obtingui representació parlamentària a les properes eleccions del mes de novembre.

7.511 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament