Obama recomanarà a Rajoy que deixi votar als catalans

És un dels aspectes que el president dels Estats Units preveu plantejar al president espanyol a la propera trobada a la Casa Blanca
Rajoy entre Obama i Rasmussen a Chicago

El president dels Estats Units, Barack Obama, té previst recomanar al president espanyol, Mariano Rajoy, que permeti votar als catalans en la consulta anunciada per al 9 de novembre de 2014. Obama li ho dirà a Rajoy durant la seva trobada prevista per al 13 de gener a la Casa Blanca.

"En democràcia, no hi ha millor manera per a resoldre els conflictes que no sigui votant", ha afirmat amb claredat el portaveu de la Casa Blanca, tal com recull el Washington Post  aquest dissabte en la seva edició en paper. El portaveu també ha afegit que respectaran la decisió del poble català i que, en cas que resulti favorable a la independència de Catalunya, vetllaran perquè hi hagi una negociació que garanteixi una transició ordenada i que preservi les bones relacions que Washington vol mantenir tant amb Madrid com amb Barcelona.

Preguntat pels periodistes sobre el fet que la posició espanyola al·lega que la consulta contradiu la legalitat interna, el portaveu ha recordat que també la declaració d'independència dels Estats Units contradeia la legalitat britànica, però es fonamentava en la voluntat democràtica del poble nord-americà: "La democràcia, la voluntat dels ciutadans és un mitjà per construir legalitat", ha reblat amb solemnitat el portaveu de la Casa Blanca.

L'article del Washington Post  fa un repàs al procés de transició nacional iniciat a Catalunya, que ha qualificat d'exemplar, i recull imatges de la Via Catalana tot esmentant que The Wall Street Journal  n'ha seleccionat una com la imatge de l'any. Així mateix, el diari americà esmenta i extracta alguns fragments de l'entrevista al president de la Generalitat, Artur Mas, que el diari italià La Reppublica  ha publicat recentment.

7.516 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament