"Només amb la unitat d’acció es pot superar l’ofensiva espanyola"

Apareix el número 25 de 'La Veu'
"Només amb la unitat d’acció es pot superar l’ofensiva espanyola"

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, fa una crida a la unitat dels partits que van aprovar la declaració de sobirania el 23 de gener i dels que han votat a favor del dret a decidir per tal "d'establir la via democràtica que ens permeti exercir el nostre dret d’autodeterminació". Carandell fa aquestes manifestacions en l'article de portada del núm. 25 de La Veu , amb el títol "El procés no és l'important". Per a Carandell, "el procés en si no és el més important, si accedim a la independència per una via democràtica i validada internacionalment".

La ploma convidada d'aquest número és Salvador Garcia, actiu membre del Col·lectiu Emma i un dels autors del llibre Catalunya Last call. Propostes per enlairar el país.  L'article de Garcia es titula " Perquè sí i des d’avui" i arrenca amb contundència afirmant: "Sóc independentista perquè sí. El meu país és Catalunya i vull que Catalunya sigui un país normal, és a dir, lliure."

La publicació inclou també articles d'autors habituals, com la secció 'Independentisme al món', a càrrec de Josep Sort, amb l'article titulat "Afers exteriors: primera anàlisi", en el qual Sort fa un balanç de la política exterior de l'actual Govern Mas, "una de les àrees que més ha canviat respecte a l’anterior legislatura". La secció 'Municipalisme' inclou un article amb el títol "Ajuntaments i títols monàrquics" a càrrec de Carles Bonaventura, en què lamenta l'actitud dels partits de l'Ajuntament de Girona que van rebutjar retirar el títol de príncep de Girona a Felip de Borbó. Bonaventura, a més, recorda que la seva iniciativa també denunciava les coincidències entre els membres del patronat de la Fundació Príncep de Girona i l'Institut Nóos.

Montserrat Tudela, des de la secció de Cultura, parla de la commemoració del Tricentenari i ens recorda que "deia Albert Camus que 'La història del món és la història de la llibertat'. I ho demostren aquests tres-cents anys en què ni monarquies borbòniques, ni repúbliques, ni dictadures militars han aconseguit esborrar Catalunya del mapamundi, tot i els esforços dels espanyols."

Així mateix, l'article “Encara existiu?” per Albert Aragonès explica l'experiència de la darrera campanya de Reagrupament a partir de la idea de l’August Andreu "de fer uns tríptics on es comparés l’excel·lència del Barça dels darrers anys, amb el que podria ser Catalunya si no estigués lligada a Espanya." Per la seva banda, Boi Fusté escriu "El Parlament que treballa més a l’exterior que a l’interior". 

Finalment, a la secció habitual de llibres, Pere Torra ressenya la novel·la Sense destí , del premi Nobel hongarès, Imre Kertész, una recuperació que resulta molt oportuna ara que es fan contínues comparacions amb el nazisme per tal de revelar -com diu al títol- "El veritable rostre del nazisme". En aquest número també trobareu la tira d'humor de Lluís Boet.

8.009 lectures

Comentaris (1)

Ho volem tot
Unitat d'acció que no estructural, no només és possible, sinó que ara és necessària. S'ha de demanar a CDC i ERC que encapçalen aquesta proposta i siguin els nucleadors. Ara la resposta als atacs ferotges de l'estat espanyol, només poden tenir la resposta de la creació d'una força prou transversal, que esvaeixi per sempre dubtes. Els catalans ara hem de dir amb el boc gros i fer-ho el més públic possible que fins aquí hem arribat i que si el govern de l'estat espanyol no vol negociar, doncs això fem la proposta legal a la que en cap cas hem de demanar permís, fem la Declaració de Independència des de el nostre Parlament legal i legítim i acabem amb la misèria espanyola.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament