Ni llengua a l'escola ni seleccions esportives ni hisenda pròpia

Només la independència de Catalunya pot assegurar la protecció de la llengua a l'escola, disposar de seleccions esportives i comptar amb una hisenda pròpia
Ni llengua a l'escola ni seleccions esportives ni hisenda pròpia

Tres notícies d'avui mateix confirmen que tan sols la independència de Catalunya pot assegurar la protecció de la llengua catalana a l'escola, disposar plenament de seleccions esportives catalanes i comptar amb una hisenda pròpia. S'han fet públiques resolucions del TJSC, que Somescola.cat considera que inicia el procés de segregació lingüística; una sentència del TC sobre seleccions esportives i les declaracions de Duran Lleida que considera absurda una Agència Tributària independent.

1. Inici de la segregació lingüística a l'escola i rebuig de l'ús preferent de la llengua catalana a la capital catalana

L’última resolució del TSJC confirma el procés iniciat de segregació lingüística a les escoles catalanes, segons ha alertat aquest dijous Somescola.cat, que agrupa les principals entitats cíviques i educatives del país. La resolució del 8 de març ja obria la porta a aquesta situació que ara s’està consolidant. Les darreres sentències condueixen a un procés irreversible que ataca el model d’immersió lingüística de l’escola catalana en els darrers 30 anys. Els programes d’immersió i l’ús vehicular del català a les escoles han demostrat que són un instrument imprescindible per garantir la igualtat d’oportunitats i per facilitar l’accés universal al món simbòlic i cultural que, d’altra manera, seria només patrimoni d’una part de la població. Per a Somescola.cat ara ja no val a dir que es tracta d’uns casos minoritaris, ni d’una anècdota, sinó que forma part d’una estratègia ben organitzada per qüestionar el model d’escola catalana. Cada cop queda més clar que tan sols un Estat independent pot garantir l'ús de la llengua catalana a l'escola.

Així mateix, en matèria de llengua, el TJSC ha anul·lat que el català sigui la llegua "preferent" a l'Ajuntament de Barcelona tal com estableix el reglament del consistori, i d'aquesta manera dóna la raó al recurs que va interposar el Partit Popular.

2. Les seleccions esportives catalanes són incompatibles amb l'espanyola

El Tribunal Constitucional ha dictat una sentència que limita la participació de les seleccions catalanes en competicions d'"àmbits supraautonòmics" sempre que "no es produeixi la confluència dels seus interessos amb els de l'esport federat espanyol en el seu conjunt".

3. Duran considera "absurd" pensar que Catalunya tingui una agència tributària independent

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat a Madrid que seria absurd pensar que Catalunya pugui tenir una agència tributària independent. Duran ho ha dit poques hores després de la cimera de partits pel pacte fiscal.

5.503 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament