Navarro (PSC) vol fer abdicar el rei d'Espanya per salvar la monarquia espanyola

Pere Navarro: "Plantejo avui obertament, i públicament, la necessitat d'abdicació del cap d'Estat."
Navarro (PSC) vol fer abdicar el rei d'Espanya per salvar la monarquia espanyola

El líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha demanat l'abdicació del rei espanyol per tal que el seu fill Felip passi a exercir el càrrec. Ho ha dit durant un dinar organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquest relleu "respondria a les necessitats dels nostres temps. En cas contrari, molts ciutadans podrien creure que el que tocaria fer seria canviar el propi sistema monàrquic"

Navarro, que ha sostingut que el relleu s'ha de fer de forma tranquil·la, ha convidat també la monarquia a modernitzar-se i sumar-se a les normes de transparència que reclama la ciutadania. Aquest relleu "respondria a les necessitats dels nostres temps. En cas contrari, molts ciutadans podrien creure que el que tocaria fer seria canviar el propi sistema monàrquic, i penso que no els faltaria raó si no hi ha una reacció a temps", ha dit Navarro. "No ignoro la polèmica que les meves paraules pugui provocar", ha reconegut, "però estic convençut que cap debat pot defugir-se en aquests moments, i tampoc aquest.

Molts periodistes que seguien l'acte també se n'han fet ressò a les xarxes socials. El mateix Pere Navarro ha explicat després, també amb un tuit, la seva demanda. Diu Navarro que Joan Carles va contribuir molt, al seu dia, a la democràcia, però que ara ha arribat l'hora del canvi al capdavant de la monarquia espanyola. "Hem d'afrontar amb urgència la transició del segle XXI, la segona transició al nostre país".

6.103 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament