Muriel Casals contesta el rei d'Espanya: "Nosaltres som el somni" #concertllibertat

La presidenta d'Òmnium Cultural fa un discurs vibrant i serè al Concert per la Llibertat
Muriel Casals contesta el rei d'Espanya: "Nosaltres som el somni" #concertllibertat

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha sintetitzat en una frase els anhels de les persones que s'apleguen aquest dissabte al Camp Nou al Concert per la Llibertat, que recullen els de la majoria de la població de Catalunya. Casals ha afirmat "no som aquí per buscar un somni" fent al·lusió directa a la frase del monarca espanyol, Joan Carles I, sobre la persecució de quimeres, amb què el Borbó es va burlar de les aspiracions del poble de Catalunya en una de les seves darreres intervencions públiques.

La intervenció del rei espanyol va tenir lloc una setmana després de la gegantina manifestació de l'Onze de setembre de 2012, que va aplegar un milió i mig de persones i va canviar el panorama polític a Catalunya. Ara Casals hi ha donat resposta amb fermesa davant les 90.000 persones que s'han concentrat al Camp Nou i ha fet una crida a formar una gran cadena humana el proper Onze de setembre.

Entre els nombrosos artistes que han intervingut ha destacat l'actor Joel Joan, que ha reclamat que aquest sigui l'últim concert abans que Catalunya pugui obtenir la independència i que, en tot cas, el proper concert que s'organitzi sigui ja per celebrar la llibertat. El cantant valencià, Miquel Gil, ha cantat l'emocionant peça de Lluís Llach "El jorn dels miserables", que l'artista ha dedicat a Guillem Agulló, un jove assassinat per un grup de feixistes.

camp nou
4.887 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament