Montoro es posa ara a calcular les balances fiscals

El conseller Mas-Colell se'n malfia i ha reclamat que el càlcul el facin també organismes independents
Montoro es posa ara a calcular les balances fiscals

L'Estat espanyol s'ha posat ara a calcular les balances fiscals de Catalunya segons que ha revelat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". Segons Mas-Colell, li ho va explicar el mateix ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant la reunió aquest dijous del Consell de Política Fiscal i Financera .

Mas-Colell, que ha considera aquest anunci "una gran notícia", ha afegit que no sap quan es faran públiques, ni quina és la metodologia emprada per elaborar-les. El conseller ha considerat que "el pitjor" que es pot fer "és negar la rellevància" de les balances fiscals, una demanda històrica de Catalunya per posar en evidència el desequilibri entre el que aportem a l'Estat i el que en rebem. Mas-Colell ha reclamat, a més, que el càlcul el facin també organismes independents.

Pel que fa als pressupostos, el conseller creu que la probabilitat que n'hi pugui haver aquest any és "alta", però que encara hi ha força "incògnites", com si s'aconsegueix un objectiu de dèficit més alt i també si el govern té el suport d'Esquerra.

Intenció recentralitzadora

Una d'aquestes incògnites és l'objectiu de dèficit per a Catalunya, que se sabrà d'aquí a unes tres setmanes i que es negociarà de manera bilateral amb l'Estat. Mas-Colell, però, ha assegurat que no admetran que es vinculi a la reforma de l'administració impulsada pel govern espanyol. El conseller creu que eliminar la Sindicatura de Comptes o la Sindicatura de Greuges respon a una intenció recentralitzadora. "El tema no és estalviar res", sinó que el que volen és "controlar aquests funcionaris ell".

Segons el conseller, el govern central fa valer la majoria absoluta per dur a terme aquesta reforma de l'administració, però adverteix que utilitzaran totes les vies legals possibles per protegir els organismes dependents de la Generalitat.

3.730 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament