Mas-Colell diu ara que "a Espanya amb Bolonya es va fer un disbarat"

Breu intervenció del conseller d'Economia i Coneixement en un acte de lliurament de beques per a màsters universitaris atorgades per la Funfació CatalunyaCaixa
Mas-Colell

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colel, ha afirmat que "a Espanya amb Bolonya es va fer un disbarat", en referència a la reforma de l'ensenyament universitari que s'ha emprès arran de la declaració que es va subscriure en aquesta ciutat italiana l'any 1999. Mas-Colell ha estat molt crític amb la hiper-especialització inicial provocada per la gran quantitat i diversitat de títols de grau que s'han aprovat a Espanya, com també amb l'excessiva durada de 4 anys dels ensenyaments de Grau, 1 any més que la majoria dels països d'Europa.

 El conseller responsable d'Universitats ha comparat la durada de 4 anys dels graus amb l'amplada de les vies de ferrocarril, diferent a la de la resta d'Europa, per la qual va optar Espanya al segle XIX. A més, considera el conseller que la situació de crisi econòmica encara accentua el desencert del model adoptat a Espanya, atès que l'allargament dels graus ha fet encarir els costos dels únics ensenyaments que ja estaven adaptats a Bolonya i posa en qüestió el desplegament dels màsters que cal dur a terme.

Mas-Colell ha fet aquestes declaracions durant l’acte de lliurament del programa de beques que finança la Fundació Catalunya Caixa per cursar màsters d’excel·lència que ha tingut lloc aquest dimecres al vespre a l’auditori de 'La Pedrera'. El programa de beques de la Fundació CatalunyaCaixa es posa en marxa per al curs 2011-2012 amb l'objectiu de donar suport a estudiants excel·lents, a màsters de qualitat que s’imparteixen les universitats públiques catalanes. S'han atorguat 43 beques a estudiants de 32 màsters que s’imparteixen a Catalunya.

5.855 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Montblanc
HOMENATGE A RAMON PAYÀS
Universitat Nova Historia

En el marc de la 6a Universitat Nova Història de Montblanc, homenatge a En Ramon Payàs, membre de la Junta Directiva de Reagrupament i difusor de les «Homilies d’Organyà, que ens ha deixat fa unes setmanes.

A càrrec d’En Josep Sort , historiador i president de Reagrupament i de Na Teresa Casals , Creu de Sant Jordi i associada a Reagrupament.