Martí Gasull i l'Assemblea Nacional Catalana, Segadors de l'Any 2012

Una imatge dels homenatjats i guardonats durant l'Assemblea de Reagrupament (21-10-2012)

Reagrupament va guardonar amb el premi Segador de l’Any 2012 el fundador i membre de la Plataforma per la llengua, Martí Gasull, que fa poc que ens va deixar. El guardó, que fou lliurat durant la 5a. assemblea de Reagrupament aquest diumenge a Vic, es troba està en la seva tercera edició i s'atorga a destacades personalitats que hagin fet avançar el nostre país cap a la consecució d'un estat propi. Gasull ha estat un activista per la llengua i un patriota infatigable.

És difícil triar aquelles paraules que millor poden definir una personalitat com la d'en Martí Gasull. Un home polièdric, culte, preparat, amb unes conviccions sense fissures però amb un interès notable per no ser protagonista, per no sortir a la foto. En un món on "sortir a la foto" és l'objectiu de la majoria, aquesta característica ja és ben definitòria. En Martí no volia cap protagonisme però, això sí, lluitava sense treva per les seves conviccions. No abandonava mai. País, llengua, compromís. Segur que trepitjava fort a la muntanya, aspirava al cim, volia guanyar el cim. Al pla també volia guanyar el cim. Volia per al seu país la llibertat. Volia que el català tingués l'estatus de llengua d'estat. Volia un país per a tothom. El català suma: aquest era el seu lema.

En Martí era una home tendre, suau, sempre amb un somriure especial. però el somriure d'en Martí anava acompanyat de la revolta. És un honor per a Reagrupament que els seus pares i el seu germà Bernat, en nom seu, hagin acceptat el nostre reconeixement. Martí, continuem la teva tasca. Treballarem intensament per ajudar a aconseguir la victòria que veies tan a prop.

Els guanyadors de les dues edicions anteriors han estat el lingüista i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Joan Solà, i el President del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner.

A més, el premi Segador de l’any, en aquesta ocasió, té dos premiats, una persona i una entitat. I l’entitat que Reagrupament ha volgut reconèixer no és altra que l'Assemblea Nacional Catalana. L’Assemblea ha tingut aquest any 2012 una actuació i un treball històrics. Ha liderat la manifestació de l'11 de setembre, que ha marcat ja un punt de no retorn en el procés d’emancipació català. La Diada s’ha convertit en la major mobilització de la història del país sota el lema inequívocament independentista ‘Catalunya nou Estat d’Europa’.

El caràcter històric i massiu de la Marxa del dia 11, en el qual  el 25% de la població de Catalunya ha omplert Barcelona amb un clam nítid d’assolir la independència per ser un nou Estat i sense que es produeixi cap incident, és una mostra inequívoca de la maduresa dels catalans. Una prova clara que la societat catalana està preparada per fer el pas. El treball de l'ANC és un treball de voluntaris d'arreu de Catalunya, entre els quals també hi ha i de forma molt activa, molts associats de Reagrupament, als quals aprofitem també per agrair el seu doble esforç.

4.291 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament