Manresa homenatja les Homilies d'Organyà a proposta de Reagrupament

El ple de Manresa ha aprovat per unanimitat designar amb aquest nom un espai de la zona universitària
Homilies d'Organyà

El ple de l'Ajuntament de Manresa, a proposta de Reagrupament, ha aprovat aquest dijous per unanimitat la designació de Parc de Les Homilies d'Organyà a l'espai públic que es troba entre la residència universitària, el carrer de Ramon d'Iglésies i l'Avinguda Universitària. 

El govern municipal ha presentat aquesta proposta al Ple després de rebre la sol·licitud de Reagrupament Independentista, que s'ha proposat aconseguir que tots els ajuntaments de Catalunya tinguin un espai públic dedicat a Les Homilies d'Organyà -el text literari més antic en català (s. XII-XIII)- per tal de reforçar el compromís dels catalans amb la seva llengua. 

La petició va ser recollida per la regidoria de Cultura que, en la mesura que considera important distingir els elements cabdals de la historia del país, destaca que "les Homilies d'Organyà representen un dels documents clau de l'origen i la permanència de la llengua catalana". Per aquest motiu, la seva inclusió en el nomenclàtor urbà és un reconeixement a aquest fet i s'adapta als criteris que regeixen aquest sistema de denominació, que contemplen, entre d'altres, la voluntat de donar rellevància als aspectes relatius a la història i a la cultura catalanes. 

Tot i que inicialment es va proposar batejar aquest espai com a "plaça" enlloc de "parc", un informe tècnic municipal conclou que, davant les característiques de l'espai públic, desenvolupat en diferents plataformes, a diferents nivells i amb una morfologia específica, és més adequada "la consideració de parc que la de plaça". 

Per tal de senyalitzar l'espai es procedirà a la instal·lació d'un monòlit amb una placa amb la denominació de "Parc de Les Homilies d'Organyà". Aquesta escultura, obra del manresà Ramon M. Jounou Llanas, ha estat oferta per la mateixa entitat Associació Reagrupament Independentista que ha impulsat la iniciativa per donar nom al parc.

Més informació:

8.367 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament