Magda Ripoll: “ Em declaro totalment independentista”

Magda Ripoll: “ Em declaro totalment independentista”
(Tortellà, 15 de maig de 2010)

L’actualitat d’aquests dies dóna com a encertada la definició que va costar la destitució a l’aleshores conseller de Governació en una mostra de supeditació del Govern de Catalunya a l’espanyol.

La resposta de Carretero de tornar-se’n l’endemà mateix a la seva professió de metge va servir com a exemple del comportament que s’espera dels reagrupats: professionals que fan política, no polítics professionals. Durant els 4 anys transcorreguts des de l’entrevista, els catalans hem seguit ajupint el cap, ens hem sentit humiliats i malgrat tot alguns encara volen seguir essent espanyols.

L'empresària va fer aquestes manifestacions aquest dissabte en un acte de presentació  de Reagrupament a Tortellà. A més de la intervenció de Ripoll, va parlar també Joan Sarquella, regidor de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Besalú. Tots dos ponents són membres de la Junta Comarcal a la Garrotxa de Reagrupament. Va presentar l’acte Eric Vehil.

Després d’enumerar el llistat de greuges que els catalans sofrim, Magda Ripoll va demanar si algú podria imaginar-se la reacció dels andalusos si rebessin el mateix tracte que els catalans. Ripoll va concloure afirmant que la finalitat de Reagrupament és "obtenir amb raó, i per la raó, la independència de Catalunya i la regeneració democràtica".

Joan Sarquella: “Davant l’espoli fiscal, cal un cop de puny damunt la taula”

En una emotiva intervenció, Joan Sarquella va explicar que ell ha arribat a Reagrupament per cansament, fart de sentir-se humiliat per la situació de Catalunya respecte Espanya. I va reclamar la necessitat de recuperar l’orgull de voler ser el que encara no som: un estat lliure dins de la Unió Europea.

Sarquella va afirmar que calia que els polítics tornessin a tenir ganes de regenerar la manera de fer, de ser net i transparent i que els catalans poguéssim exhibir desacomplexadament i orgullosa el nostre patriotisme. Després d’una detallada enumeració d’exemples de l’espoli fiscal, va exclamar que ja era hora de donar un cop de puny damunt la taula per aturar-lo i evitar l’empobriment de Catalunya.  Va cloure l’acte Salvador Moreno, coordinador comarcal de Reagrupament a la Garrotxa, exposant els eixos ideològics de l’associació.

7.768 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament