Llanos de Luna imposa banderes espanyoles a cop de tribunal

Cinc Consells Comarcals a Lleida pengen la bandera espanyola per "imperatiu legal"
Llanos de Luna imposa banderes espanyoles a cop de tribunal

Les institucions lleidatanes se senten pressionades a l'hora de complir la llei de banderes de l'any 1981, que obliga a penjar la bandera espanyola als balcons dels edificis públics. Després de rebre un segon requeriment judicial, a partir d'avui, al Consell Comarcal del Pla d'Urgell hi ha penjada la bandera espanyola al costat de la senyera. La delegada del Govern de l'Estat a Catalunya, María Llanos de Luna, declarada persona non grata per l'Ajuntament de Girona, va presentar un contenciós administratiu contra vuit ajuntaments i consells comarcals de les comarques de Lleida que no tenien hissada la bandera espanyola a la façana, tot arran de les denúncies d'un veí de Torregrossa.

Segons ha declarat el president del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, en el cas de consells com el del Pla d'Urgell, l'Urgell, el Segrià, les Garrigues o la Segarra han acabat fent onejar la bandera espanyola a les seves seus per una qüestió "d'imperatiu legal" i per evitar despeses econòmiques en "multes absurdes" i no "suïcidar-nos políticament".

Abans de veure's obligats per una qüestió legal a penjar la bandera, els consells van excusar-se dient que mai penjaven cap bandera a les façanes exceptuant el dia 11 de setembre, en què penjaven la senyera. Tots els alcaldes afectats han fet front comú i han traslladat aquesta situació davant la presidenta del Parlament i la vicepresidenta del govern. A més, Fabregat ha anunciat que al proper trimestre el Consell Comarcal del Pla d'Urgell pagarà els impostos a la Hisenda Catalana i que la resta de pobles de la comarca també estudiaran fer-ho així.

4.525 lectures

Comentaris (1)

sempre igual
axo ja saviem que a la fi acavaria passant,el que tenen de fer les institucions catalanes,es posar l'estanquera sola,i la nostra lluny i juntes amb la del poble,i la d'europa,axi tothom veuria que hes per la força,que tenim d'aguantar aquests menyspreus i vexacions,tamb bull afegir,que ja hes ben trist tenir que denunciar una cosa com aquesta,i saver que no et volen,perque ho saven,per mes banseres que hens fotin izar,no serem mes Espanyols,ans al contrari,mes mala llet els tindrem.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament