Les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch s’inauguren amb el clam per la independència

Acte d'inauguració de la restitució de les 4 columnes projectades per Puig i Cadafalch

Som una veu del concert de pobles que ressusciten, com si hi hagués un sentit divinal senyalant l’hora de tornar a viure sobre la terra de les antigues nacionalitats, pàtries naturals, que havien format segles abans que l’artificialisme unitarista hagués creat les nacions modernes”

Amb aquestes paraules, l’any 1918, Josep Puig i Cadafalch, president de la Mancomunitat de Catalunya, inaugurava el monument a la Nació catalana, les Quatre columnes jòniques a la muntanya de Montjuïc, el primer element que va enlairar- del conjunt del projecte arquitectònic de la zona amb motiu de Exposició Universal de 1929, tot i que no van arribar a ser-hi en aquest esdeveniment mundial, perquè el dictador catalonfòbic Primo de Rivera les va enderrocar poc després d’arribar al poder, l’any 1928.

Avui, 36 anys després que finalitzés la darrera dictadura d’Espanya, i essent també un rei borbó el cap d’estat dels catalans, igual que el 1918 i el 1928, s’ha celebrat l’acte d’inauguració de les Quatre columnes en el mateix lloc on les va erigir Josep Puig i Cadafalch.

L’estil jònic de les columnes majestuoses són un símbol de les arrels clàssiques del nostre poble, el component de la identitat catalana que ens incardina amb els pobles mediterranis i europeus i, amb ells, al món, la democràcia i la dignitat sobirana dels pobles.

Avui, 27 de febrer de 2011, s’ha inaugurat la restitució d’aquest monument històric, i una nodrida representació d’associats a Reagrupament hem volgut ser presents i hem verbalitzat la nostra ferma voluntat de seguir treballant per assolir la nostra plenitud nacional al crit d’”Independència”.

14.083 lectures

Comentaris (2)

Reagrupament enhorabona!!
Reagrupament ha fet un canvi amb positiu aquests darrers dies i s'ha sobreposat al 28N de forma molt bona!! Els Pactes amb la CUP a Girona, ERC a Barcelona i Puigcerda i Solidaritat a Tàrrega són pactes de país importantissims i amb el qual reagrupament ha sabut colaborar i fer pinya amb tot l'independentisme.
Hem de mantenir aquesta coperació i fer-ho extensible amb tots els moviment culturals, politics de defensa de catalunya del robatori economic, cultural,i democratic que patim de forma escandalosa.... cada vegada més!!!

VISCA CATALUNYA LLIURE!!! VISCA CATALUNYA INDEPENDENT!! ANIMS REAGRUPAMENT!!

LLUITAREM PER LA VICTORIA!!!
Clam per la Independència als quatre vents...
...i el "clam" en si, pot sentir-se a:

http://www.youtube.com/watch?v=gI5LaGLA1i8

;)

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament