La vicepresidenta del Govern català diu a Manuel Chaves que el concert econòmic per a Catalunya no és viable

Magres resultats en la reunió de Joana Ortega amb el vicepresident Manuel Chaves
Reunió entre Ortega i Chaves / Foto: ACN/Roger Pi de Cabanyes
(Madrid, 10-03-2011)

El debat sobre un concert econòmic per a Catalunya s'ha esmentat durant la reunió que la vicepresidenta del Govern català ha mantingut avui amb el vicepresident espanyol, Manuel Chaves, segons La Vanguardia. Precisament ha estat la vicepresidenta qui ha admès que en l'actual situació "no és viable posar-ho sobre la taula", cosa que "el vicepresident ha rebut amb un somriure als llavis", ha afirmat. Aquestes manifestacions de Joana Ortega arriben la mateixa setmana que CiU ha aprovat una comissió d'estudi sobre el concert econòmic al Parlament català.

El govern espanyol deixa el cove del govern català sense peix

El govern espanyol ha comunicat a l'executiu català que els traspassos de competències ja acordats no es poden reobrir per tornar a negociar el seu contingut o el seu finançament en una reunió en la qual han acordat que en les pròximes setmanes es fixaran les prioritats per abordar noves transferències. El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, s'ha reunit durant una hora i mitja amb la vicepresidenta catalana, Joana Ortega, que ha insistit que Catalunya no acceptarà cap traspàs que no vingui acompanyat dels recursos econòmics necessaris.

Calendari "raonable" a poc més d'un any de les eleccions espanyoles

Chaves i Ortega han acordat que durant març i abril hi haurà reunions per fixar quins traspassos són prioritaris per a la Generalitat i per establir un calendari "raonable", de manera que algunes transferències puguin realitzar-se al llarg del 2011.

La reunió entre Chaves i Ortega acaba amb pocs resultats i sense ni rastre de la idea del PSOE de rescatar amb lleis allò que el TC havia deixat mort de l'Estatut

El vicepresident tercer ha garantit a Ortega que quan el govern adopti mesures que afectin qüestions amb competències que depenguin de comunitats autònomes o ajuntaments, i que suposin una minva dels seus ingressos o un increment de les seves despeses, ho comunicarà i ho acordarà prèviament amb les esmentades administracions, evitant així queixes com les que hi ha hagut després de l'anunci de rebaixar un 5% les tarifes dels trens de rodalia.
 
La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, assegura que hi ha voluntat per part de l'executiu central d'avançar en el traspàs dels aeroports secundaris: el de Girona i Reus.

9.612 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament