La Unió Europea obre la porta a la secessió de Catalunya

La Comissió Europea considera possible la secessió d'una part d'un Estat membre i remet a l'ordenament jurídic internacional
La Unió Europea obre la porta a la secessió de Catalunya
(Barcelona, 2 de juny de 2012)

En resposta a la Iniciativa Ciutadana que va promoure Reagrupament, la Comissió Europea admet la possibilitat de secessió d'una part d'un Estat membre i considera la solució en la negociació dins l'ordenament jurídic internacional. Tanmateix, no troba base jurídica en els tractats de la UE que permeti la seva legislació per mitjà d'una Iniciativa Ciutadana Europea, motiu pel qual no n'escau el registre.

L'1 d'abril, un Comitè Ciutadà representat pel president de Reagrupament, Joan Carretero, va presentar una petició de registre d'una Iniciativa Ciutadana Europea per tal que es reconegués la successió com a membre de la Unió Europea d'un nou estat sorgit de la secessió democràtica d'un altre Estat membre de la UE. La Comissió tenia 2 mesos per a donar resposta sobre l'admissió a registre, i ha estat en les últimes hores d'aquest termini quan ha donat resposta.

La Comissió Europea "refusa el registre de la iniciativa proposada atès que queda manifestament fora de l'àmbit competencial de la Comissió per tal de presentar una proposta relativa a un acte jurídic per a la finalitat d'aplicació dels Tractats".  Segons la mateixa Comissió, "no hi ha cap base jurídica en els tractats de la UE que permeti que una legislació secundària abordi les conseqüències d'una secessió d'una part d'un Estat membre" . Amb aquest argument, doncs, la Comissió Europea considera que ni la Comissió ni el Parlament Europeu poden proposar ni legislar (ni en un sentit ni en un altre) les conseqüències d'una possible independència de Catalunya, però admet aquesta possibilitat a l'afirmar que "en el cas d'una secessió d'un Estat membre, la solució es trobaria i negociaria dins l'ordenament jurídic internacional" .

D'aquesta forma la Comissió Europea desmenteix les afirmacions d'algunes forces polítiques que afirmen que Catalunya seria expulsada de la Unió Europea en cas d'independitzar-se i admet que Catalunya podria ser membre de la Unió Europea segons l'ordenament jurídic internacional al fer d'aquest la solució al problema plantejat. 

Des de Reagrupament valorem molt positivament la resposta donada per la Comissió Europea, tot i que lamentem que la Iniciativa no hagi estat admesa a registre per un problema competencial. Es posa de manifest que la UE considera possible la secessió d'una part d'un Estat membre, que en aquest cas hi ha voluntat de solucionar el seu estatus i indica el camí per aquesta resolució en l'ordenament jurídic internacional.

18.700 lectures

Comentaris (7)

el passaport ens el fara la sra clinton
Jo el que interpreto es que, segons diu que hem de trobar la solució en la legislació internacional, aixo vol dir que ,1er, declaracio unilateral despres que els americans, israelians,( i d'altres) ens apadrinin, per que per batejar-te et fan falta padrins, i hem de buscar els millors padrins, i els mes potens de l'escena mundial.
per aixo la que ens donarà el passaport serà la sra clintons, ooo? potser la Merkel, que ja en té els ovaris plens dels espanyols... ves a saber.
Veu Positiva
M'ha agradat la interpretacio positiva de la resposta rebuda de la Comissio Europea. Diguin el que ens diguin, hem de recordar sempre la forma que el meu germà Jordi dona a totes les questions que ell es va involucrar. Optimisme per trobar sempre la part positiva de qualsevol missatge. Només aixi es pot tirar endavant amb dignitat i potser, a la fi, amb èxit.
Font
Podeu penjar el document o l'enllaç a la font, si us plau.
Podem... però, volem?
Recordeu aquella frase d'en Joan Sales en una carta a Mercè Rodoreda? : "Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. ¿Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, sinó de deixar de ser imbècils."

Com? ...

Ho tenim a l'abast de la nostra VOLUNTAT COL·LECTIVA!

publiqueu-la sencera
Publiqueu la resposta sencera, sisplau.
Fora dubtes!!
Be, tal com nosaltres ja teniem clar i tal com ja havíem vist en altres casos, podem si volem ser Estat Català i seguir dins la UE. No ens valen els "papus" que ens faran fora, que no facin servir més aquesta amenaça els partits espanyols que volen seguir xuclant de la "mamella catalana" perquè, el fet és que tan sols es tracta de divorciar-nos amistosament d'Espanya i l'ordenament jurídic internacional ja farà el que cal perquè el repartiment sigui correcte. Som-hi doncs ??
Tallant el bacallà!
Reagrupament, com sempre... tallant el bacallà! Bona feina!

Total 7 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament