La retallada del 10% del pressupost de la Generalitat equival a 54 dies d'espoli de Catalunya

Noves dades de l'espolímetre de Salvador Garcia
Manifestació contra les retallades davant del Palau de la Generalitat

El 10 % de reducció en el pressupost de la Generalitat que vol obtenir el govern d'Artur Mas (2.600 milions d'euros) correspon a l'espoli de Catalunya durant 54 dies, segons l'anàlisi de la retallada pressupostària en termes de l'espoli fiscal que pateix Catalunya que es fa per mitjà de l'espolímetre. Tal com ja vam informar en aquest web  fa uns dies, l'economista Salvador Garcia anomena 'espolímetre' a un sistema per mitjà del qual es poden mesurar les retallades del govern català en termes de mesos, setmanes o dies d'espoli fiscal que pateix Catalunya. Com és sabut, el Govern espanyol encara vol que la retallada del pressupost català sigui de més del doble i arribi a uns 5.800 milions d'euros.

Segons Garcia, "sense espoli, el que ens estalviaríem en 2 mesos ens permetria evitar les retallades. I amb els diners dels 10 mesos restants podríem abaixar impostos, reduir més el dèficit o augmentar els serveis (o les tres coses)". 

En conseqüència, l'economista continua proposant que "la propera gran manifestació contra les retallades en la sanitat  sigui davant la seu de la Delegació del Govern a Catalunya  (protestes repartides )."

Per mitjà del seu blog, Llibertat , Garcia està fent públiques les dades de diversos exemples de retallades amb l'aplicació de l'espolímetre, és a dir, la seva equivalència a temps d'espoli dels nostres recursos:

  • La retallada total en Sanitat, xifrada en 1.000 milions d'euros, correspon a 21 dies d'espoli
  • La retallada de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, d'uns 30  milions d'euros, equival a 15 hores d'espoli
  • La paralització de les inversions al Port de Barcelona per part del Ministeri de Foment (473 milions d'euros): 10 dies d'espoli
  • La retallada en l'acte institucional de Sant Jordi, de 200.000 a 18.000€ equival a 5 minuts d'espoli

Articles relacionats:

13.715 lectures

Comentaris (2)

...si ens fan mal les sabates, potser és que ja toca canviar de número!
En relació a les "retallades", he rebut això:

"S'està gestant una concentració alternativa a la manifestació que han organitzat els sindicats UGT i CCOO contra les retallades en sanitat i educació pel dia 14 de maig.

A diferència de les consignes propugnades per UGT i CCOO, aquesta concentració tindrà un marcat to sobiranista, posant l'accent en l'espoliació fiscal com a causant de les retallades. El lloc triat per la convocatòria alternativa és DAVANT LA SEU DE L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA per deixar palès contra qui realment estem protestant.

L'esdeveniment Facebook ( dhttp://www.facebook.com/event.php?eid=136397989764743 ) aquesta concentració ja ha aglutinat el suport de 3.389 persones, de les quals 2.140 hi han confirmat l'assistència, i s'espera la resposta de més de 18.000 persones que han estat convidades.

Et prego que si pots, en facis la màxima difusió. Si us plau, reenvia aquest correu a tothom qui pugui interessar. Si tens contactes en alguna organització, sindicat, partit polític, si us plau informa'ls-en. Si tens compte al Facebook, si us plau afegeix-t'hi i convida-hi a totes les teves amistats.

I sobretot, si hi pots assistir, porta-hi una estelada!!"

...si ens fan mal les sabates, potser és que ja toca canviar de número!


vols-t'hi jugar que...?
El mateix govern espanyol que vol "intervenir" respecte de les retallades en sanitat és el mateix govern espanyol que ha estat obligant a les comunitats autònomes de règim comú o no, a controlar el seu dèficit i abaixar-lo perquè s'ho havien exigit altres estats europeus amb pes a la Unió Europea. I és el mateix govern espanyol que practica l'espoliació sobre algunes parts de l'estat per mantenir a unes altres, el que produeix d'una manera no pot ser que reba d'una altra molt diferent, això no és tècnicament possible per mantenir certs nivells de benestar. La política del PSOE és de esquizofrènia pura, l'autonomisme i el centralisme estan en recés, qualcun pot entendre que cadascun defense el seu lloc de treball però quan algú s'endeuta com va fer en gran mesura el govern del tripartit del PSOE a Catalunya, ningú no diu res i acaba venint l'Oncle Sam amenaçant-te amb l'expulsió del club de golf, va com va. Qui pot manar sobre el nivell d'endeutament permès és el govern espanyol, ja que Catalunya no és un estat sobirà, ni té un parlament sobirà. Les retallades no són una ocurrència d'abans d'ahir de CIU, sinó que impliquen diversos factors entre ells un important que és Madrid/estat espanyol. Fins ara l'aixeta estava oberta i era permissible fins a cert punt certes coses, aquest és el punt d'inflexió de l'estat autonòmic.

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament