La ponència política es posa al dia i alhora manté els mateixos objectius: independència, democràcia i treball

Votació a la ponència política de Reagrupament durant la 4a. Assemblea

La ponència política aprovada per Reagrupament a la 4a Assemblea d'aquest diumenge a Vic manté els mateixos objectius essencials que van motivar la seva aparició i n'han marcat el seu desenvolupament polític. Tot i això, s'hi han introduït algunes novetats remarcables, que, com va dir la vicepresidenta de l'associació, Rut Carandell, "han fet reduir el pes del perquè i s'ha incrementat el del què ". A més, des de la que fou aprovada el mes d'octubre del 2009, s'han produït nombrosos fets de rellevància política, com ara, la sentència del Tribunal Constitucional desfavorable a un Estatut ja molt migrat; l'opinió consultiva del Tribunal Internacional de Justícia que avalava la declaració unilateral d'independència de Kosovo; la culminació del moviment de les consultes per la independència, amb 900.000 vots; l'enduriment de la crisi econòmica;  la fi del govern tripartit i el retorn al poder de CiU; etc. L'actualització era imprescindible.

El text de la ponència va rebre diverses esmenes, però el comitè de la ponència les va integrar o transaccionar totes amb els seus proposants, cosa que va afavorir el funcionament de l'Assemblea i l'aprovació del text final per una aclaparadora majoria. El document consta dels 5 blocs següents:

  1. La nació catalana: context polític i socioeconòmic actual
  2. La independència com a projecte basat en l'interès comú
  3. La regeneració democràtica de la política catalana
  4. L'estratègia de la proclamació unilateral d'indepèndència
  5. El camí cap a la independència i la regeneració democràtica

Durant l'Assemblea, Rut Carandell va voler destacar que la ponència inclou l'objectiu de no participar mai en cap govern autonomic que no vagi a la independència i va donar lectura completa de com ha quedat redactat l'apartat 5.5. relatiu a la participació electoral de Reagrupament:

  • L’objectiu d’una força política (única o en coalició) determinada a proclamar de manera unilateral la independència no serà administrar l'escàs poder de la Generalitat ni participar en cap Govern autonòmic, a no ser que sigui com a mesura transitòria cap a la proclamació del nou estat. Mentre no s’assoleixi la majoria necessària per a proclamar la independència, la representació parlamentària obtinguda participarà en altres qüestions i, sobretot, concentrarà la seva actuació en la regeneració democràtica. La finalitat de Reagrupament Independentista, doncs, serà guanyar la màxima representació del poble català com a subjecte històric, per demostrar al món i a l'Estat espanyol la voluntat d'independència dels catalans. La seva actuació política s'inscriurà en l'estratègia per a la proclamació unilateral de la independència i la regeneració democràtica i l’aportació de solucions davant la crisi, buscant la màxima adhesió per part de la resta de forces polítiques que comparteixin la seva missió.

Nota: El text que publiquem està pendent de les darreres correccions formals .

12.208 lectures

Comentaris (1)

molt bé
Molt bé, 12 pàgines a part de la portada i el sumari, ara és molt més llegible.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament