La majoria de la població de Catalunya està a favor de la independència i descontenta amb el funcionament de la democràcia

Tenint en compte l'abstenció, el Sí a la Independèncua guanyaria, pel cap baix, per un 55,8% dels vots emesos
La majoria de la població de Catalunya està a favor de la independència i descontenta amb el funcionament de la democràcia

La magnífica manifestació del 10 de juliol, amb un milió i mig de participants, o el procés de consultes per la independència que va assolir 900.000 vots, ja van posar de manifest la voluntat de llibertat del poble català. Ara aquesta voluntat mostra la seva força en el baròmetre que elabora el Centre d'Estudis d'Opinió, segons el qual una gran majoria dels ciutadans de Catalunya està a favor a la independència i un 42,9% votaria que sí si l'endemà tingués lloc un referèndum que ho demanés. Tan sols un 28,2% hi votaria en contra, un 23,3% s'abstindria o no aniria a votar i un 5,2% no ho sap o no contesta. Això vol dir que, tenint en compte l'abstenció, el Sí a la Independència guanyaria, pel cap baix, per un 55,8% dels votants, contra el 36,7% contraris i un 7,5% entre vots nuls i blancs. Cal recordar que el que compta en un referèndum i en un procés electoral és la gent que vota (tal com va passar amb el referèndum de l'Estatut).

A més, el baròmetre també mostra la insatisfacció dels ciutadans amb el funcionament de la democràcia i un 66,3% es mostra poc o gens satisfet amb el funcionament de la democràcia. Quant al grau de confiança que mereixen els polítics catalans, el resultat és un suspens, amb una mitjana d'un 4,58 sobre 10.

Així mateix, pel que fa als problemes que els enquestats consideren més importants per a Catalunya, en els tres primers llocs se situen els següents: l'atur i la precarietat laboral (51,7%); el funcionament de l'economia (17,3%) i la insatisfacció amb la política (8,6%).

Reagrupament no va aconseguir prou suport a les urnes a les eleccions autonòmiques del passat mes de novembre, però sens dubte va encertar el diagòstic del que necessita i demana el nostre poble: independència, democràcia i treball.

18.473 lectures

Comentaris (11)

Pagem per no tenir la vista clara
La suma amb esquerra és bona, però aquesta està pagant el segon tripartit innecessari. La coalició tè una visualització cap a l'electorat d'esquerranosa i extremista. Hem de canviar d'estratègia i reclamar allò que és de tots els ciutadans de Catalunya sense una visió d'esquerra política. El nostre ideari és la recuperació econòmica d'ampli espectre no nomès d'esquerres polítiques.
R.cat ha triomfat amb les propostes
La indignació de fet és la nostra segona pota que titulem Regeneració Democràtica i és una forma concreta d'indignació proposant un seguit de lleis que superen l'ambigüitat d'aquest moviment tant estrany que ha sortit com els bolets. Hi ha encara la tercera pota sobre l'excelència i els valors que perseguim... I segueix l'intent de neutalitzar-nos !. La independència amb mil moviments independentistes que proposaven el mateix que nosaltres. Ara els indignats...Ja n'he sentit en favor de l'excelència...Ens van donant la raó en tot, però ens neguen la sal. Això ens hauria de donar més ales !
Rcat i les CUP haurien de ser el nou pal de paller de l' independentisme real
L'independentisme a Catalunya creix. Però l' independentisme politic està estancat.
CiU , que no n' és, l' utilitza de manera molt subtil, per aconseguir els seus fins, probablement endagar una segona transició política a Espanya. Molts votants independentistes estàn ben enredats amb CiU.
ERC , també com CiU, tot i tenir també a molts independentistes de bona fé a les seves files, sembla ser que prioritza altres coses, i el seu independentisme és mes una posició tàctica que estratègica.
De Solidaritat millor ni parlar-ne. La metodologia i manera de fer demostrades fins ara semblen bastant contraproduents. Poden passar del friklisme, a la radicalitat i a la inoperància en qüestió de 24 hores. A falta d' una estratègia definida, sembla com si funcionéssin a rampells i a cops de geni de'n Tena. Tot i que no se'ls hi pot negar certa contundència en el discurs.

Les CUP estàn treballant bé. De mica en mica i cada cop mes. El problema es que estan fortament ideologitzades en una societat cada cop mes pragmàtica que està superant ràpidament el dogmatisme ideològic. M' imagino que la realitat els anirà acostant cap a posicions mes obertes. Però la filosofia de treballar des de la base , estructurant la societat és fonamental.
Penso que la solució actualment passa per l' acostament entre Reagrupament i les CUP per generar alguna cosa semblant a Bildu.
Un Reagrupament modernitzat, superant errors i desencontres del passat, que dongui la mà als altres, especialment les CUP. Però també a gent honesta d'altres partits com arar SI, ERC , CiU, ICV, PSC, etc, etc. Que tingui clar que el procés cap a la independència ha d'anar de la ma de la Regeneració ètica i democràtica de la política , de les institucions i de la societat en general. I sobretot ser conscients que per tenir èxit és primordial tenir una estratègia clara i un mètode eficaç per dur-la a terme.

en defensa novament d'esquerra
escolta josep, no menystenguis la memòria dels presidents macià i companys, a esquerra la tenim sempre present, nosaltres sóm els seus hereus, nosaltres sóm els que em aconseguit posar en el centre del debat polític la independència, cosa impensable només 10 anys enrere, com impensable que un líder d'unió, com en vila d'abadal que esmentes, vulgui liderar l'independentisme municipal, tot això ha estat gràcies a esquerra, durant el tripartit vem fer molta i bona feina i vem aconseguir sobiranitzar definivament convergència (mas i el propi pujol en són partidaris de la independencia!!!) i em arrosegat el psc cap a posicions netament nacionalistes i de defensa del país, això ha estat possible gràcies a la feina d'esquerra, sóm uns màrtirs ja que ho em pagat molt car però esquerra sempre hi és, no ho oblidis
Cap i feina
El discurs de l’èpica del passat (que si Estat Català que si Macià i Companys que si som el millors…etc) tot això un compte que per cert no ha sortit bé perquè continuem sense tenir gran cosa igual que a l’any 1720 el 1875 o el 1982 i per cert ERC cada vegada que ha governat els seus resultats no són per tirar coets.

Que tothom escrigui el que vulgui però a REAGRUPMENT el que ens cal és no mirar tant enrere i actualitzar de forma permanent les nostres propostes i programes en el marc dels principis que se’ns dubte som el grup polític que els tenim més clarificats i definits.

La proposta aprovada per la IV assemblea, especialment en l’organigrama, les funcions dels diferents òrgans i sectorials així com les persones que les han de capitanejar és el que s’ha de treballar i en el que els regruats hem d’estar amatents.

Les noticies sobre la independència són cada cop més bones (enquesta, discurs, plantejament d’en Vila d’Abadal...etc) cal que els independentistes, com s’ha fet en massa ocasions, no tirem per la borda el capital de la independència, per tant la recepta és més força i cap i menys discurs de l’èpica de xerrada de cafè
sóc d'esquerra
sóc d'esquerra de tota la vida, reconec que a vegades m'ha costat molt entendre l'estratègia del partit però considero que ha estat bona, l'estratègia ha estat encertada, els d'esquerra sóm uns màrtirs, em fet créixer l'independentisme, l'em posat al centre del debat polític, em fet gestió, la pluja fina és més discutible però tb ha funcionat, nosaltres sóm els heures de macià i companys!!!, esquerra és i serà sempre el pal de paller de l'independentisme, us agradi o no als independentistes exprés
Junts
Tots per la independència..
Oportunitat
Doncs, a veure si la nova Junta de RCat te més capacitat, visió sociopolítica i eficàcia per aprofitar aquest potencial i atraure'l cap als nostres postulats, sense deixar-nos trepitjar el terreny per populistes, arribistes i aprofitats i aconseguim fer veure la llum als catalans de debò.
Com es diu en l'argot mercantil, mentre hi hagi prous "clients", a vendre!!!

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament