“La independència és l’única solució viable”

Acte de lliurament del I Premi Memorial Jordi Gomis
Jaume Barberà amb Joan Carretero

Aquest divendres, 14 de juny, va tenir lloc l’acte de lliurament del I Premi Memorial Jordi Gomis que atorga Reagruapament en memòria del company que ens va deixar el 27 de maig de 2012 en un accident de muntanya a l’Aneto. El Premi Memorial Jordi Gomis guardona els articles signats amb nom o pseudònim publicats a la premsa diària, periòdica o especialitzada de qualsevol lloc del món, en suport paper o en suport digital (també els escrits en pàgines web, blocs, xarxes socials), que tractin sobre la independència de Catalunya en qualsevol dels seus aspectes.  

El premi fou instituït per recordar Jordi Gomis i Ollé (Reus, 1971–Aneto, 2012), economista, membre de la Junta Directiva de Reagrupament, que es va distingir per escriure excel·lents articles en defensa de la independència de Catalunya i la regeneració democràtica. En aquesta primera edició el premi es va atorgar ex aequo  a Jaume Barberà i Joan-Camps, per sengles articles titulats “Poder decidir” i “Guerra, màfies, usura i sectes” respectivament. El veredicte es va fer públic en el transcurs de la V Assemblea de Reagrupament Independentista que va tenir lloc el 21 d’octubre de 2012 a Vic, però el director i presentador del programa “Singulars” va preferir no recollir el guardó aquell dia, atès que convocades ja unes eleccions anticipades al Parlament de Catalunya, per tal de mantenir la imparcialitat en la campanya electoral, atesa la seva condició de periodista televisiu.

A l’inici de l’acte  –al qual van assistir l’esposa, filla i mare de Jordi Gomis- Montserrat Tudela, membre de la Junta Directiva Nacional de Reagrupament, va recordar el compromís amb el procés independentista del patriota que la muntanya es va endur, la seva persona i els seus escrits nombrosos, que trobareu en aquest mateix web.

A continuació, va prendre la paraula Jaume Barberà, que va explicar la seva evolució cap al convenciment que la independència és l’única solució per a arribar a tenir un país socialment just amb les persones. Va expressar també la seva inquietud davant la possibilitat que el referèndum no es pugui celebrar de manera legal, exemplificant-ho amb el fet que cal celebrar-lo amb un cens electoral de què Catalunya no disposa, o també la dificultat que representarà convocar-lo quan hi ha formacions polítiques parlamentàries que tenen en el seu si discrepàncies davant la independència, la qual cosa, comportarà una ruptura inevitable d’aquestes formacions.

Tanmateix, el periodista té clar que no ens podem conformar amb el que ens ha deixat clar Espanya, la categoria de “subnació”, atès que “Catalunya és una nació molt abans que la Constitució espanyola”. Barberà també va expressar el seu dubte sobre el moment convenient de dur a terme el referèndum, la via que ell creia més correcta, llevat del cas d’arribar a una veritable situació d’asfíxia total.

Joan Carretero, President de Reagrupament, a continuació va respondre a Barberà que la situació d’emergència nacional ja la tenim ara, i, com ve dient Reagrupament des del 2009, considera que la única possibilitat  que tenim els Catalans per poder arribar a ser un Estat de dret és dur a terme la ruptura democràtica amb Espanya a través de la Declaració Unilateral d’Independència, reconeguda pel dret internacional com una via legítima pels pobles.

Les posicions van generar un molt interessant debat entre Barberà, Carretero i el públic assistent.

El guardó del Premi Jordi Gomis està dotat en 300 euros (en cas d’ex aequo es divideix l’import) i la reproducció de l’escultura de les Homilies d’Organyà que Reagrupament està promovent com a símbol de l’agressió a la nostra mil·lenària llengua per part de les polítiques espanyoles. En l’acte es van recordar i va haver unanimitat en les darreres paraules escrites per Jordi Gomis “La independència és l’única solució viable”. 

SeuRCat130614 026 (640x425)
13.666 lectures

Comentaris (1)

Qui és el vertader partidari de la llibertat
Tot està bé si serveix per debatre i aclarir postures sobre la independència. Per acostar posicions. De totes maneres perdre el temps més enllà de fer retratar un Estat que no ens deixa pronunciar i esperar temps idíl·lics per pronunciar-se en una consulta - que per altra banda no és essencial com és la DECLARACIÖ segons molts pensadors - és en el fons posposar sine die, la independència. De veritat la vol Barberà més enllà de les paraules ?.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament