La consulta per la independència a Gràcia triplica la participació de la d'Hereu sobre la Diagonal

Joan Carretero i Rut Carandell donen suport a la consulta amb la seva presència dissabte al matí
  • Més d'1 de cada 3 graciencs ja han votat en la consulta per la independència
  • Gràcia Decideix es basa en el treball voluntari, mentre que l'Ajuntament de Barcelona es va gastar més de 3 milions d'euros
  • Joan Carretero i Rut Carandell donen suport amb la seva presència al procés de la consulta de Gràcia, que ha comptat amb la implicació de nombrosos reagrupats

La consulta sobre la independència que aquest cap de setmana s'ha centrat al barri de Gràcia ha aconseguit unes importants xifres de participació que superen el 33 %. Amb tots els vots que ja s'han recollit fins ara amb caràcter anticipat a la jornada del 25 d'abril, aquesta consulta ja triplica la que va organitzar, amb caràcter oficial, l'actual flamant candidat dels socialistes i encara alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que va obtenir una participació d'un 11,88% i va estar plagada d'irregularitats i dificultats tècniques. Alguns observadors ja creien aquest matí que a Gràcia es podria triplicar la xifra de participació de la consulta organitzada per Hereu, cosa que s'ha confirmat aquest vespre.

Com és sabut l'Ajuntament de Barcelona es va gastar més de 3 milions d'euros per a organitzar una consulta sobre la remodelació de l'avinguda Diagonal que va constituir un dels fracassos més sonats de la gestió d'Hereu, que entre altres conseqüències polítiques va comportar la dimissió del tinent d'alcalde i home fort de l'aparell dels socialistes a Barcelona, Carles Martí, que ara ha donat suport a la nominació de Jordi Hereu en el procés de primàries. Durant la consulta sobre la Diagonal -que va durar una setmana-, es va demostrar que l'alcalde de Barcelona va mentir davant les càmeres de la televisió quan va declarar haver votat quan en realitat no havia aconseguit fer-ho a causa de les dificultats tècniques. L'Ajuntament va acabar sancionant l'empresa INDRA, responsable del sistema informàtic. A més, els ciutadans que van votar ho van fer en un 79,84% per l'opció C, que rebutjava les dues alternatives que proposava l'alcalde Hereu.

En canvi, la consulta sobre la independència, organitzada a partir de la participació de voluntaris i associacions i entitats cíviques,  entre les quals Reagrupament, no ha tingut cap de les dificultats tècniques que va tenir la que va muntar Hereu. Encara falta tota la tarda, i les 24 h de Gràcia baten rècords. Sobre el cens d’electors (35.931), els 12.062 electors censats que han emès el seu vot corresponen a un 33,57% del total, segons que informa Gràcia decideix .

Aquest dissabte al matí, el president i la vicepresidenta de Reagrupament Independentista, Joan Carretero i Rut Carandell, entre altres destacats membres de Reagrupament, van acompanyar els nombrosos reagrupats que s'han implicat en el procés de la consulta a Gràcia.

Joan Carretero, amb Viñolas. Vinyals, Planas, Tudela...
Rut Carandell amb Alfred Bosch

Aquest diumenge al llarg del matí s’han anat formant cues llargues als principals punts de vot, com ara la plaça Joanic, la plaça de la Vila, al carrer Gran i a unes altres 12 urnes que avui són repartides per tota la geografia de la vila.

A la prova pilot del barri de la Barceloneta, que es va celebrar el 12 de desembre i que va inaugurar el vot anticipat a la consulta de Barcelona, es va assolir un 20,2% de participació. Aquesta xifra ja ha quedat clarament superada per la prova de Gràcia.
 

20.046 lectures

Comentaris (1)

I encara que guanyi el si, que representa?. Fa quatre dies que hi van haber eleccions i ja hem vist els resultats. Si ens cal per animar-nos, perfecte. em sembla, peró que s'han de potenciar d'altres accions per convèncer als indecisos o als que no s'ho plantegen o fins i tot als contraris a la independència

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament