La consellera que trepitja la llengua catalana

La consellera d'Educació balear es refereix a un desconegut "informe Trepitja" en una sessió al Parlament
La consellera que trepitja la llengua catalana

La consellera d'Educació balear ha posat de manifest la seva ignorància en referir-se a l'informe TREPITJA, en lloc de l'informe PISA durant una sessió al Parlament balear. És evident que la consellera ni s'havia llegit abans el discurs que contenia aquest error, cosa resulta especialment significativa si es té en compte que és la consellera d'Educació i és la que està aplicant el programa que foragita la llengua catalana de les aules.

Els traductors automàtics van jugar una mala passada a la consellera d'Educació balear. En una sessió del 21 de novembre de la comissió d'Educació del Parlament de les Illes, Joana Maria Camps  va fer referència en dues ocasions a un desconegut "informe Trepitja" per comentar el nivell educatiu dels alumnes balears.

Tal com es pot comprovar en l'àudio penjat per la coalició MÉS per Mallorca , la consellera afirma, en un primer moment: "El sistema actual entenem que no permet progressar cap a una millora de la qualitat educativa, com posen en evidència els resultats obtinguts pels alumnes a les proves d'avaluació internacionals, com Trepitja".

Més tard, quan lamenta l'alt fracàs i abandonament escolars a les Illes, Camps torna a citar aquest estudi: "En referència al darrer informe Trepitja, pel que fa a les Illes Balears, com vostès saben que he repetit moltes vegades, ocupen la darrera posició de tot el territori espanyol".

Finalment, cap al final del tall penjat a YouTube, la consellera ja canvia el nom de l'informe i afirma: "També batem rècords de descrèdit nacional i internacional, amb els resultats obtinguts per les proves PISA en comprensió lectora, competència matemàtica i competència científica".

Camps: "Com comprendran, va ser un error"

La consellera ha volgut treure ferro a l'error  i, als passadissos del Parlament, ha insistit que "va ser un error" i que ha "dit moltes vegades la paraula PISA aquí". Els periodistes li han preguntat si no hauria d'haver llegit el discurs abans de pronunciar-lo en el ple, a la qual cosa ha respost: "Ho vaig fer".

"Tots podem cometre errors. Demano disculpes per això, però no vull donar-li més importància perquè el que de veritat és important és la finalitat i no allò que, en un moment determinat, amb la tensió del moment, he pogut llegir malament".

5.610 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament