La Catalunya optimista de Chacón és l'Espanya del PSOE i el PP

L'exministra de Rodríguez Zapatero adopta una línia pròpia i no vota ni amb els diputats del PSC ni amb els del PSOE
La Catalunya optimista de Chacón és l'Espanya del PSOE i el PP

L'exministra de Defensa i cap de llista dels socialistes catalans en les últimes eleccions generals, Carme Chacón, no ha participat en la votació en què, per primera vegada a la història, els diputats del PSC al Congrés dels Diputats han votat diferent dels diputats del PSOE , amb qui comparteixen grup a la cambra baixa.

Amb aquesta actuació, Chacón ha decidit enterrar la "Catalunya optimista" amb què havia concorregut a les eleccions espanyoles de la mà de José Luis Rodríguez Zapatero. Chacón ha optat per no prémer cap dels botons de votació, de manera que no ha votat ni amb els socialistes catalans ni amb el PSOE. Els altres 13 diputats del PSC al Congrés han votat a favor.

Aquesta ruptura de la disciplina de vot comportarà una sanció econòmica per als diputats catalans , segons ha anunciat la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano. El primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha lamentat la decisió de Chacón  i ha dit que l'exministra ha de valorar "si realment pot compartir el que la majoria del partit decideix en els seus òrgans de direcció". El gest del PSC, però, no ha agradat gaire a alguns barons del PSOE, com l'extremeny Guillermo Fernández Vara , i l'exvicepresident Alfonso Guerra fins i tot ha demanat que el partit es presenti a Catalunya amb llistes pròpies . El secretari general, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha volgut rebaixar la tensió i ha dit que, malgrat no compartir-la, troba "coherent" la decisió  dels socialistes catalans.

5.956 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament