La Casa del Rei fa públics el dia dels innocents els detalls del seu pressupost anual desglossats

El rei d'Espanya amb el seu gendre, Iñaki Undargarín

La Casa del Rei farà públics aquest dimecres, 28 desembre, els detalls de la seva assignació pressupostària, que aquest any ha estat de 8.430.000 euros, un 5,2% menys que l'any anterior. Fins ara només era pública la xifra global, però, arran del "cas Urdangarin", la presumpta implicació del gendre de Joan Carles en un cas de corrupció, la Casa del Rei va anunciar que a partir d'ara oferirien els detalls del pressupost, desglossat per capítols, com fan la resta d'administracions públiques.

La Zarzuela ha citat els mitjans de comunicació per explicar les partides pressupostàries que rep anualment de l'Estat. Les dades es podran consultar també al web casareals.es .

Coincidint amb aquest gest, ERC ha presentat una iniciativa parlamentària de cent preguntes al Congrés, adreçades a la Casa del Rei, sobre Iñaki Urdangarin i les activitats i sous dels membres de la institució.

Tot plegat, l'endemà que el rei Joan Carles va rebre el suport de les Corts , amb un aplaudiment de dos minuts dels diputats i senadors al començament de l'obertura de la desena legislatura. Per primer cop no eren presents a l'acte les infantes, ni tampoc el gendre del dignatari espanyol Iñaki Urdangarin, que ja va ser descartat dels actes oficials per la Casa del Rei.

Precisament, sobre el "cas Urdangarin", el monarca va dir en una conversa informal amb un grup de periodistes que les referències a la justícia al seu discurs de Nadal  no anaven dirigides al seu gendre, com van interpretar els mitjans de comunicació.

8.887 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament