L'increment de l'espoli i els atacs a la identitat catalana posen de manifest la decadència de la política catalana

Mentre el Parlament català aprova textos sobre pactes impossibles, Espanya apuja peatges i impedeix l'ús normal de la llengua catalana
Votació de la proposta de pacte fiscal / Foto: 3/24

La inoperància del Govern català i, en general, de la política catalana està assolint les cotes de ridícul i inutilitat més absolutes per la incapacitat de defensar els interessos, la dignitat i la personalitat dels catalans. Les darreres accions -d'una llista molt llarga- han estat la puja dels peatges de les autopistes o la multa que un jutge ha imposat a l'Ajuntament de Barcelona pel fet d'emprar la llengua catalana. 

Davant les darreres atzagaiades del poder espanyol, el Govern català s'ha limitat a queixar-se i, en aquesta línia, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha lamentat -amb gest seriós- que no els haguessin avisat abans d'apujar els peatges. I de què hauria servit que els haguessin avisat? Ho haurien impedit? En tot cas, davant la situació present, per què no ens diuen què pensa fer el Govern de la Generalitat? Continuarà obeint i perseguint la insubmissió als peatges fent-se còmplice d'un sistema injust? Emprendrà alguna acció concreta en defensa dels catalans? Quants cops i quants representants espanyols han de dir que no volen saber res de pactes fiscals, de corredors mediterranis, de llengües catalanes? Els nostres governants se n'aniran de vacances tranquil·lament?

El pitjor no és que la política catalana sigui avorridíssima i que contínuament estiguem encallats en una mena de dia de la marmota permanent (Estatut aprovat-Estatut retallat; pacte fiscal aprovat-pacte fiscal tombat,...). Allò que és greu és que la decadència de la política catalana aboca el país a una franca decadència, a causa de l'espoli continuat de recursos, i la política continuada d'atac frontal a la identitat catalana (sentències contra l'ús de la llengua a l'escola, etc.). Com expressava el president de Reagrupament en un article a La Veu, "aquesta generació ha de decidir si accepta la desaparició de la nació catalana". 

Efectivament, Catalunya té tan sols dues opcions: continuar com una autonomia de règim comú dins d'Espanya, abandonant l'impuls de la llengua i la cultura catalanes i administrant les engrunes dels recursos que decideixi Espanya; o bé exercir la llibertat per mitjà d'un acte de trencament amb aquest model imposat. No és cap dilema tràgic ni complicat, no és res nou que no s'hagi fet abans, es tracta tan sols d'exercir responsablement com a nació adulta. Tan sols cal coratge, patriotisme i dignitat.

6.510 lectures

Comentaris (2)

avals ?? espanya no tindria dret a cobrar .Europa no ens els perdonarà !!!
CARTA A ARTUR MAS I ELS SEUS FIDELS VOTANS.

.Sr. Mas ( teòricament... president i responsable del perillós i dramàtic futur que viurem tots els ciutadans i ciutadanes Catalunya )
Sr. Mas si en les darreres eleccions ,hagués portat Catalunya a la independència.Els catalans ens haguéssim estalviat el patiment ,l'Angoixa,l´atur i les greus necessitats que estan patín milers de famílies catalanes .
.Seria molt pretensiós ( per la meva part ) voler conven-cel amb números...els números que tindríem sent independents els últims 20 mesos ,son la suma de L'espoli,del iva i irpf de les grans empreses de serveis que ara cotitzen a Madrid ,les inversions estrangeres en un estat nou ect...) els seus assessors i vostè mateix coneixen prou bé tot aquest benefici.
.El que l´hi demano avui no es altre cosa que la necessitat .. immediata ¡¡¡ que tenim els catalans de ser independents i que d'Altre manera serà vostè i ningú més el responsable directe de tots els deutes que haurem de pagar els catalans duran les properes dècades.
.Espanya esta apunt de pactar el pagament del rescat total per part de le unió europea,aquest rescat serà avalat amb patrimoni.Patrimoni que es dels catalans i les catalanes ( només en els últims 30 anys ja em pagat 290.000 mil.lions a espanya ) ( ja tindrem que pagar unes cotitzacions d'Atur i unes jubilacions que em pagat a Madrid i que no tornaran )
.Els ciutadans de Catalunya estan sen vius testimonis de la prorroga constan per part de CiU envers la independència.Sr.Mas afanyis..afanyis !!! tenim de marxar abans que espanya avali el "SEU" deute amb els ports catalans,amb els aeroports catalans,amb el patrimoni dels catalans.
Sr Mas . Vostè es Català i pare de fills catalans que de ven segur estima'n la seva terra i les seves arrels.Vosté segurament dira que farà el que l´hi dictaran,l´hi manaran oh l´hi obligaran. Jo com a Català i ciutadà de Catalunya.Com a pare de dos fills que estimen la seva terra i les seves arrels , només l´hi demano que cada vegada que signe un pacte amb el pp,cada vegada que fa una retallada o una llei per incrementar impostos,que cada vegada ...que de la seva boca surt un nou eufemisme, cada vegada...pensi en la generació dels seus pares que varen sacrificar les seves vides pensan en el futur dels seus fills .
.Cada vegada,cada vegada !! pensi en els seus fills,per que de vostè depent que els FILLS ¡¡¡ tinguin un futur millor o igual que els seus pares.Sr president , no prorrogui l'Angoixa, per que quant es doni compte pot-ser sigui massa tard ,pot-ser ja no surti a compte ,pot-ser ja no serem europeus ,pot-ser ja no ens quedi res per perdre .Sr .Mas , miri als ulls dels seus fills...i no desitgi als demes el que no vol pels seus fills
Hi estic Totalment d'acord.

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament