“L’esperança és que el poble, en els moments més foscos de la història, sempre ha resistit malgrat les institucions hagin capitulat o estat anorreades”

“L’esperança és que el poble, en els moments més foscos de la història, sempre ha resistit malgrat les institucions hagin capitulat o estat anorreades”
(Alella, 29 d'octubre de 2010)

El passat divendres dia 29 d’octubre es va celebrar un acte a Alella a les Golfes de Can Lleonart. Hi varen participar en Francesc Albardaner, arquitecte i historiador, i la Montserrat Tudela candidata número de 3 a la circumscripció de Barcelona, l’acte va ser presentat per la Victoria Molina, associada de Reagrupament i candidata per la llista de Barcelona.

Tots dos ponents varen tenir paraules de record, a partir de les seves pròpies vivències, per a la persona d’en Joan Solà.

En Francesc Albardaner va desgranar en la seva intervenció els fets que, segons ell, varen conduir a la pèrdua de la sobirania de Catalunya. Realment va ser una conferència entretinguda, malgrat ser un tema dens, però que va ser explicat de forma magistral. Segons ell Catalunya perd les seves llibertats en el moment en que la inquisició castellana es autoritzada, en temps de Ferran el Catòlic, a actuar a Catalunya contravenint totes les lleis i normes establertes al país. L’arribada de la inquisició el 5 de juliol de 1487 va ser el primer pas en la pèrdua de la pròpia sobirania. Podem dir que  la Inquisició va ser el primer instrument  d’espoli sistemàtic emprat a Catalunya. La seva actuació qual terrible màquina persecutòria va causar el terror entre la població i va foragitar a molta gent, esporuguida per la por a la delació i a la pèrdua dels seus béns i de les seves vides. La inquisició va ser una eina brutal al servei d’un sistema de domini que va destruir l’economia de Catalunya.

La Montserrat Tudela ens va recordar que:  “l’Institut d’Estudis Catalans és una institució que a nivell internacional funciona com si pertanyés a un estat sobirà”. També  va recordar les paraules que els adreçava Joan Solà quan ella era estudiant: “Treballeu per aconseguir la independència de Catalunya, perquè aconseguir-la només depèn de vostés” .

Segons la Montse Tudela una de les coses que més l’ha sobtat del tema de la sentència del Tribunal Constitucional ha estat que:  “al seu parer la bona gent d’Espanya, la gent progressista, la gent que aparentment creu en la democràcia, ha restat callada mentre des del Tribunal Constitucional es contravenia la voluntat del poble; expressada per referèndum, com així per les seves institucions, el Parlament, i , fins i tot, el Congrés de Diputats. La veu del poble no ha servit per a res i tots han estat callats.”

La recent sentència sobre la utilització del català a l’ajuntament de Barcelona, és segons la Montserrat: “un tast del que ens espera a partir del dia 29 de novembre si no som capaços de ser lo suficientment forts al Parlament de Catalunya”

“Acabaran els nens que ara estan a l’escola, es preguntava la Montse, la seva educació en català, si no podem proclamar la independència?”

“El panorama no és gaire afalagador, l’actitud institucional en els darrers dies, plasmada perfectament pel que va fer el 12 d’octubre el president Montilla; que no va ser altra cosa que anar a Madrid a rendir pleitesia  a la bandera espanyola, al Rei i a l’exèrcit.”

“L’esperança és que el poble, en els moments més foscos de la història, sempre ha resistit malgrat les institucions hagin capitulat o estat anorreades.”

“La gent de Reagrupament, pacífica, educada, coherent i amb rigor, està demostrant una gran professionalitat i capacitat en els moments en que la democràcia ha arribat, entre nosaltres, a les seves quotes més baixes de qualitat, la gent de Reagrupament són la darrera esperança per aquest país. Aquest país on els seus mitjans s’estimen més parlar de la CORI,  mentre es silencia a Reagrupament.”

 

IMG_4881 [1600x1200]
7.577 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament