L'anglès esdevé la segona llengua a Flandes

El Govern flamenc ha aprovat el document de política lingüística del ministre d'Educació, Pascal Smet, que atorga igualtat de condicions a l'anglès com a segona llengua en l'educació flamenca al costat del francès
L'anglès esdevé la segona llengua a Flandes

Mentre a Catalunya perdem el temps amb debats i recursos sobre la llengua a l'ensenyament o al País Valencià, les Illes i la Franja de Ponent s'emprenen iniciatives contra la llengua pròpia, a Flandes tenen clar que, després del flamenc, com a llengua pròpia, hi han de situar l'anglès.
 
El ministre d'Educació socialista de Flandes vol que els flamencs adquireixin més competències lingüístiuqes. Les noves escoles de primària podran organitzar les classes de francès a partir del tercer any. La iniciació lingüísitica en anglès i en alemany també pot començar en el tercer any.
 
Es promou l'anglès, que esdevé la segona llengua en l'ensenyament flamenc, a més del francès que ja gaudia d'aquesta distinció. El Sr. Smet insisteix que la seva decisió no significa que el francès estigui sent relegat.
 
La immersió lingüística a les aules de l'ensenyament secundari flamenc serà possible a partir de 2013. Més endavant, matèries com geografia i història es podran ensenyar en anglès o en francès. El ministre Smet afirma que "el vint per cent de totes les classes es podran impartir en un altre idioma." El ministre ha destacat que els alumnes no estaran obligats a fer els cursos comuns en un idioma estranger. Sempre hi haurà una alternativa en holandès.
 
El Sr. Smet assenyala l'estatus de l'anglès com a "llengua mundial": "Si volem comptar en el futur, és important que tots puguem parlar aquesta llengua". En el document de política lingüística del Sr. Smet, l'alemany manté la seva condició de "quarta llengua". Les escoles també podran triar una alternativa si hi ha interès entre els alumnes i els pares. Xinès, rus i hindi són algunes de les noves opcions.

8.497 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament