L'ANC també considera la declaració unilateral d'independència com a desllorigador

Forcadell: “Si no és possible la consulta, demanem als representants electes que declarin la independència"
L'ANC també considera la declaració unilateral d'independència com a desllorigador

O consulta o Declaració d’Independència. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) també considera que la declaració unilateral d'independència es configura com l'opció més viable que permeti que Catalunya pugui exercir el dret a decidir, si la consulta democràtica a la ciutadania queda bloquejada i no es pot dur a terme. Dit en altres termes, la declaració d'independència per part del Parlament que representa el poble pot esdevenir el desllorigador del procés encetat a Catalunya.

L’ANC ha presentat aquest dimecres la iniciativa ‘Signa un “Vot” per la Independència’ amb la qual pretén que els catalans demanin per escrit i de forma individual, utilitzant el Dret Fonamental de Petició, que el Parlament de Catalunya actuï decididament per convocar la consulta vinculant sobre la independència i que, en cas que aquesta no es pugui celebrar, declari la independència del nostre país d’acord al Dret Internacional. La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i els membres de la sectorial de juristes i d’economistes, Agustí Carles i Roger Fatjó, han estat els encarregats de presentar la iniciativa.

"Si no fos possible la consulta, demanem als representants electes que facin un pas més i declarin la independència de Catalunya", ha explicat Forcadell, que ha destacat la coincidència del tret de sortida de la iniciativa amb la tramitació de la llei de consultes al Parlament. Forcadell ha recordat que l’ANC pot tirar endavant aquesta campanya perquè no depèn de ningú i té les mans lliures per empènyer en el procés cap a la independència.

Carles ha explicat al detall el funcionament del Dret de Petició com a mecanisme de “democràcia directa” entre la població i el poder polític. A la butlleta de ‘votació’ es demana al Parlament “que dugui a terme totes les iniciatives polítiques per tal que es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta democràtica i políticament vinculant per tal que els catalans podem exercir el dret a decidir”. “En cas que això no sigui possible” es demana als representants electes del Poble de Catalunya que declarin la independència de Catalunya “com a molt tard l’11 de setembre de 2014”.

A més del projecte ‘Signa un “Vot” per la Independència’, la campanya ‘Eines per l’Estat’ engloba també la iniciativa ‘De Catalunya al món’, que té per objectiu difondre internacionalment els arguments pels quals els catalans volen que Catalunya esdevingui un estat independent.

La roda de premsa de presentació de la campanya s’ha conclòs amb les primeres ‘votacions’ exercint el Dret de Petició.

 

7.191 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament