Josep Sort: "La comunitat internacional ha de veure que anem a totes i que no ens arronsarem davant d'un pacte desesperat que ens ofereixi Espanya"

"A Reagrupament estem totalment implicats en la campanya unitària pel referèndum"
Josep Sort: "La comunitat internacional ha de veure que anem a totes i que no ens arronsarem davant d'un pacte desesperat que ens ofereixi Espanya"

A pocs mesos pel referèndum sobre la independència, el President de Reagrupament, Josep Sort, està completament convençut de la victòria del Sí i, en una entrevista al diari digital l'Unilateral, afirma que "a Europa la solidaritat amb Catalunya creix cada vegada més".

Sort afirma que des de Catalunya "hem de formular un discurs que vagi en el sentit, que la independència beneficia la comunitat internacional, tant de forma col·lectiva com a cada estat". Per tal que els diferents estats ens tinguin confiança, però, és bàsic "que la comunitat internacional s’adoni que anem a totes, que no ens arronsarem ni quan Espanya, en el darrer moment, i de forma desesperada, ens ofereixi un pacte que, no cal dir, no serà creïble". 

Josep Sort també parla de la campanya unitària sobre el referèndum i diu que "a Reagrupament hi estem totalment implicats perquè això es troba en el nostre ADN". "Serem al capdavant, en la mesura de les nostres possibilitats i amb una voluntat de col·laboració amb totes les organitzacions patriòtiques, siguin de la societat civil o polítiques". El President també ha dit que des de Reagrupament es faran actes propis oberts a tothom, com ara un cicle de conferències o seminaris i un butlletí en anglès.

Finalment Josep Sort també ha parlat de les relacions amb el PDeCat i ha afirmat que "amb el PDeCAT ens uneix clarament la transversalitat ideològica, que no trobem en altres formacions, que cauen o bé en una ideologització de la nació, o bé en un acomplexament per part d’altres forces". "Nosaltres hem contribuït a fer del PDeCAT un partit que accepta la unilateralitat i que es compromet a la regeneració democràtica, com s’ha vist amb el debat de les incompatibilitats".

Podeu llegir l'entrevista completa en aquest enllaç

1.284 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament