Josep Ferrés: "Mentre uns preparen programa electoral, Reagrupament dissenya un Estat català lliure"

Josep Ferrés: "Mentre uns preparen programa electoral, Reagrupament dissenya un Estat català lliure"
(Sant Feliu de Pallerols, 5 de juny de 2010)

Ferrés va fer aquestes manifestacions aquest dissabte en l'acte de presentació pública de Reagrupament a Sant Feliu de Pallerols, que també va comptar amb la intervenció del garrotxí Narcís Ribes, alcalde de Montagut i Oix i membre de la Junta Directiva de Reagrupament. Va presentar l’acte David Martín, empresari de St. Feliu i associat a Reagrupament. 

Ferrés: "Reagrupament treballa per a treure el signe d'interrogació del títol del documental 'Adéu Espanya?'"

Enllaçant amb l’actualitat, va comentar l’emissió del documental “Adéu Espanya?” destacant-ne el valor que podia tenir per als indecisos, que se’n parlés obertament i sense escarafalls i va dir que Reagrupament treballa per treure el signe d’interrogació que vesteix el títol.

Per a Ferrés, Reagrupament és la darrera esperança per a tots aquells que tenen el desig d’aconseguir la llibertat de Catalunya i bastir un Estat lliure dels tics espanyols, un estat que es basi en l'honestedat, austeritat i esforç. Per això mentre els partits polítics preparen els programes electorals que els permetran manar en una autonomia de fireta, Reagrupament ha preparat el projecte de Constitució de Catalunya i el document "Organitzant el nostre futur lliure" que ha de servir per bastir el futur estat lliure de Catalunya. 

Narcís Ribes: "Què més ens han de fer perquè ens unim per defensar el nostre país i els nostres drets?"

D’aquesta forma, Ribes va expressar la necessitat d’evitar la divisió dels independentistes a les properes eleccions. Reagrupament permet superar dos dels pitjors obstacles de l’independentisme: el debat dreta-esquerra i el desprestigi dels polítics per les pràctiques perverses del sistema polític actual.

Tant l’esperit democràtic de les consultes per la independència en contrast amb la de la Diagonal, han deixat clar que hi ha projectes que es poden tirar endavant encara que hi hagi poc recursos si es supleixen amb imaginació i esforç. La transparència de les consultes per la independència contrasta amb la reacció irada dels partits polítics quan veuen com a intrusos els nous jugadors, com en Jan Laporta, que volen intervenir en el destí del país; amb la opacitat de les comissions d’investigació per investigar els casos de corrupció; i amb la perversió del sistema de finançament dels partits polítics. 

Ribes va exposar que per superar la crisi econòmic cal optimitzar els recursos i gestionar-los bé, la qual cosa només és possible dins d’un estat propi que es basi en un sistema radicalment democràtic.

Ribes va mencionar com a exemple lamentable de la manca d’inversió en infraestructures el fet que el tram de la N-II entre Figueres i La Jonquera, una de les que té més trànsit del país, tingui un únic carril per sentit. 

Malauradament Espanya, amb una credibilitat internacional constantment a la baixa ens arrossega amb ella i està hipotecant el nostre futur com a nació, però tot això no passaria si els catalans volguéssim, si tinguéssim una reacció de dignitat fent servir les dues eines que Catalunya té: el vot i el Parlament de Catalunya

8.252 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament