José Montilla, expresident d'una institució d'origen medieval, nega drets històrics a Catalunya

L'expresident de la Generalitat de Catalunya afirma que "el País Basc té drets històrics que nosaltres no tenim"
José Montilla, expresident d'una institució d'origen medieval, nega drets històrics a Catalunya

José Montilla, expresident de la Generalitat, nega els drets històrics de Catalunya, malgrat que la institució que va presidir compta amb gairebé 700 anys d'història. El dirigent socialista i ara senador ha expressat així la seva oposició al concert econòmic per a Catalunya i ha afirmat que "no tenim ancoratge legal ni raons històriques, a diferència dels bascos". 

Montilla ha fet aquestes insòlites manifestacions en el programa Els matins  de TV3. Resulta paradoxal que una persona que ha presidit una institució política que arrenca del segle XIV pugui negar el caràcter històric dels drets de Catalunya a reclamar la mera capacitat d'administrar els propis recursos, molt més encara si es té en compte que l'antiga Diputació General de Catalunya -denominació inicial de la Generalitat- fou creada, precisament, per a gestionar els tributs aprovats a les antigues Corts catalanes, en el marc de l'avançat sistema constitucional bastit a Catalunya a l'Edat Mitjana.

Aquesta facultat tributària que va exercir la Generalitat es veié estroncada el 1714, com a conseqüència de la derrota militar catalana. Precisament, com a president, José Montilla, va participar en diverses ocasions en la commemoració de l'11 de setembre d'ara fa gairebé 300 anys, però les seves declaracions d'aquest dimecres posen de manifest que o bé hi participava, cínicament, tan sols perquè tocava o estava enganyant, directament, al poble de Catalunya.

5.833 lectures

Comentaris (1)

Montilla té raó
Els drets històrics de Catalunya no son els furs ni el concert.
Catalunya mai va tenir concert ,que era un pacte entre la monarquia i els territoris bascos.
Catalunya tenia Estat, regulat per les Constitucions, i eren les Corts les que decidien què i com pagaven al rei.
La Generalitat recaptava els impostos, i amb ells governava, no hi havia cap quota, pels serveis prestats.
Per tant Montilla té tota la raó, als catalans no ens correspon el Concert, sino l'Estat, que hem de reclamar amb la DEVOLUCIÓ de les nostres Constitucions
Joaquim Cabanas

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament