Joan Carretero: "Tot i la convicció que cal una declaració unilateral, treballarem amb il·lusió i lleialtat pel PNDD"

El president de Reagrupament participa en la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir
Reunió d'entitats i partits constitutiva del Pacte Nacional pel Dret a Decidir / Foto: Manolo Garcia - ARA
(Parlament de Catalunya, 26-06-2013)

El president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, ha declarat que "tot i la nostra convicció que cal una declaració unilateral d'independència, treballarem amb il·lusió i lleialtat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir". Carretero ha fet aquestes manifestacions durant la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir en què ell participa en nom de l'entitat que presideix.

La primera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha arrencat cap a les 11.45 hores al Parlament, i entre els assistents, finalment ha acudit Eusebi Cima, president de la patronal Fepime, que engloba petites i mitjanes empreses i que forma part de l'òrbita de Foment del Treball. En total, han acudit a la reunió gairebé 60 de representants d'entitats, partits, sindicats, patronals i del municipalisme català, i tots ells abans han mantingut una trobada amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el de la Generalitat, Artur Mas. 

A més de representants de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, han acudit a la reunió el líder de Reagrupament, Joan Carretero; l'exconseller Ernest Maragall, impulsor del partit Nova Esquerra Catalana; l'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i Carme Forcadell, de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

De l'àmbit empresarial, han acudit a la reunió el president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, Miquel Valls; el president de la patronal Cecot, Antoni Abad; el president de Pimec, Josep González, i el president del Centre Català de Negocis, Ramon Carner.

També han acudit representants dels sindicats: el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez; el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego; el president d'Unió de Pagesos, Joan Caball; la secretària general de la USOC, Antonia Gil; la presidenta de l'Associació Agrària de Joves Pagesos (Asaja), Rosa Pruna; el president de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Francesc Boronat, i el secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre.

El municipalisme ha estat representat pels presidents de les quatre diputacions provincials: Salvador Esteve (Barcelona), Joan Giraut (Girona), Josep Poblet (Tarragona) i Joan Reñé (Lleida).

També ha acudit a la cita l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i han representat al Consell de Governs Locals el president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i els alcaldes Lluís Tejedor (El Prat de Llobregat) i Pere Prat (Manlleu).

Pel que fa a entitats socials, són presents la Federació Catalana del Voluntariat Social, el Consell Interuniversitari de Catalunya, la Taula d'Entitats del Tercer Sector, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (Desc), la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català i la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, entre d'altres.

Altres assistents de l'àmbit social són Ens de Comunicació Associativa, el Col·legi d'Arquitectes, el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, la Federació d'Associacions de Tercera Edat de Catalunya, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, la Plataforma per la Llengua, Moviment Laic i Progressista, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua.

Completen el llistat d'assistents el Centre Internacional Abat Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (Ciemen), el Front d'Alliberament Gai de Catalunya, el Consell Escolar de Catalunya, l'Institut Ramon Muntaner i la Xarxa d'Economia Solidària.

Joan Carretero a l'entrada del Parlament acompanyat de dirigents de Reagrupament
4.182 lectures

Comentaris (4)

Hi som, hi serem!
Un dia gran per Catalunya! Un dia gran per Raegrupament!! Endavant companys.
Seguim
Reagrupament segueix amb coherència el seu full de ruta, fidel als seus compromisos i sense afany de protagonisme!
Sí senyor !!
recontrasísenyor !!
amb lleialtat i coherència, el país per damunt de partits. Ara hem de construir el nostre país, i després ja l'anirem polint !! Pas ferm Reagrupament
Dia historic i monument a la transversalitat.
Avui Reagrupament ha fet historia i el pacte per la legislatura amb els seus compliments també.

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Montblanc
HOMENATGE A RAMON PAYÀS
Universitat Nova Historia

En el marc de la 6a Universitat Nova Història de Montblanc, homenatge a En Ramon Payàs, membre de la Junta Directiva de Reagrupament i difusor de les «Homilies d’Organyà, que ens ha deixat fa unes setmanes.

A càrrec d’En Josep Sort , historiador i president de Reagrupament i de Na Teresa Casals , Creu de Sant Jordi i associada a Reagrupament.