Joan Carretero: "La nostra pretensió, des de Reagrupament, és que el país sigui lliure"

Presentació del llibre 'Els herois de Brussel·les', de Manel Bargalló
Montserrat Tudela, Manel Bargalló i Joan Carretero
(Barcelona, 28-12-2011)
Bargalló: "No vam tenir cap ajuda dels partits polítics catalans, cap"

Aquest dimecres va tenir lloc a la Casa Orlandai, a Sarrià, la presentació del llibre de Manel Bargalló, Els herois de Brussel·les , en què l'autor explica la seva experiència en l'organització de la manifestació que va tenir lloc a Brussel·les a favor de l'autodeterminació de Catalunya.

L'acte va comptar amb la presència del president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, el qual va fer un breu parlament i va afirmar que "hem de tenir un Estat per defensar el nostre país".

 Per això, va explicitar les tres alternatives que, en la seva opinió, té Catalunya per a esdevenir un estat sobirà:

  1. Fer una revolució, cosa que veu difícil ja que els catalans no acostumem a cercar solucions violentes.
  2. Plantar-se quatre-centes mil persones a la Plaça de Catalunya per a demanar la independència i no marxar-ne fins haver-la aconseguida, seguint l'estil de les primaveres àrabs, fins i tot, obviant els partits del Barça, cosa improbable -va assegurar en to irònic. 
  3. O bé, aplegar una majoria parlamentària al Parlament i proclamar-la de forma unilateral (que és la proposta de Reagrupament Independentista).

L'autor del llibre, Manel Bargalló, fou un dels promotors de la manifestació de 10.000 catalans a Brussel·les a favor de l'autodeterminació de Catalunya. Bargalló va descriure les tres parts en què es divideix l'obra i va repassar diverses anècdotes que hi aplega. També va comentar la manca d'ajut de les institucions a les quals van adreçar-se els organitzadors per tirar endavant aquesta iniciativa i va expressar que "no vam tenir cap ajuda dels partits polítics catalans, cap". Així mateix, Bargalló va lamentar la poca ajuda per part dels representants polítics catalans a Europa: "cap eurodiputat català no ens va ajudar. Va ser la secretària del BNG, a través de l'Aureli Argemí, del CIEMEN".

IMGP4586

Bargalló també va explicar algunes dificultats generades, amb posterioritat, arran de la publicació de la seva obra: "Hi ha coses que explico al llibre que m'ha portat problemes", va dir.

L'assistència a l'acte fou nombrosa i, un cop van acabar els parlaments de la presentació, va iniciar-se un col·loqui on van intervenir diversos assistents. Entre aquests, un reagrupat vinculat al Casal Català de Luxemburg que va comentar el perquè de l'actitud del Casal Català de Brusel·les.

9.069 lectures

Comentaris (5)

Moltes gràcies per tot
En primer lloc, moltes gràcies per tothom que ha col·laborat en fer aquest acte, especialment al Joan i a la Montserrat.
En segon lloc, aquest llibre és la crònica de la meva vivència de la iniciativa des del principi fins el final. La Montserrat Tudela, va dir que no està clar si és un llibre per ser llegit o és un llibre que vaig escriure per mi. Té part de raó. Hi ha una part, la primera part que s'explica amb tots els detalls que he obtingut dels arxius històrics que tenim a deumil.cat, com també dels correus, de com es va gestar i desenvolupar el projecte. He explicat de la manera més objectiva que he pogut el que va succeir.
Després la segona part, s'explica en primera veu, la meva intensa vivència dels dies que vaig passar a Brussel·les i la manifestació que jo vaig viure.
La tercera part, hi ha una sèrie d'articles al meus blocs que expliquen la situació que es vivia quan es va desenvolupar la iniciativa com també un anàlisi i conclusions de tot plegat.

No és tracta d'un llibre d'afalacs i com diu la crítica de Victor Alexandre a la revista Lletres , no em mossego la llengua i s'explica amb pels i senyals les dificultats que van succeir i com es va superar-Malgrat que m'he creat problemes en publicar-lo, espero que sigui un bon exemple per ajudar a desenvolupar noves iniciatives sobiranistes superant les dificultats que per desgràcia sempre sorgeixen i que és molt freqüent entre el moviment independentista.
protocol
De res, Albert.
Sóc tècnica de protocol i reagrupada. Hem d'assolir la independència i tot, tot és important. Quan sortim als diaris hem de donar l'exemple que sabem fer les coses ben fetes. Ja ho saps, si mai necessites quelcom de protocol o d'organització, només cal que contactis amb mi.
Ah! i que el president arribi el primer, com sempre, i posi la jaqueta a la cadira que ell trïi no és obstacle per canviar-li.
Que tinguis molt bona entrada d'any!!! montse (Terrassa/Prullans)
Protocol
Hola Montse.

No tenia ni idea de com s'havia de seure la gent en un acte així. De fet nosaltres posem les cadires i la gent seu on creu que ho ha de fer. El President va arribar d'hora, com sempre, i va posar la seva jaqueta al seient on surt a les fotografies. En el proper acte que ell intervingui, ja el faré canviar de lloc, no pateixis, gràcies per la teva apreciació!.

Albert Aragonès
Coordinador de Reagrupament de Sarrià-Sant Gervasi.
Reconeixement
Vaig acceptar de presentar el llibre abans de llegir-lo, i abans de tenir-lo a les mans.
Una vegada llegit, vull expressar públicament el meu reconeixement i gratitud als membres del consell dels 10Mil que conec per la feina que van fer i que fan: l'Enric Canela, la Teresa Garceran, l'Agustí Esparducer i l'Eliseda Paluzié, que s'estan mullant en aquest llarg camí per a restituir la nostra dignitat sobirana.
presentació del llibre "els herois de Brusel·les"
Els tertulians estan mal asseguts. És correcte, però discutible, que l'autor estigui al centre de la taula, però el president hauria d'haver estat assegut a la dreta de l'autor i la Sra.Tudela a l'esquerra.
Per què?
Perquè en tots els actes on hi hagi el president, ell ha de presidir, si cedeix la presidència, haurà de seure a la dreta del cedit.

Total 5 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament