Joan Carretero: “La independència de Catalunya no vindrà sola, els catalans ens l’hem de guanyar, hem de treballar-hi de valent i amb convenciment”

Un moment de l'acte a La Bisbal del divendres 3 de juliol
(La Bisbal d'Empordà, 2 de juliol de 2010)

Ignasi Planas, fent una exposició històrica i jurídica del text constitucional català, afirmà el dret del poble català a tenir una Constitució “perquè som una nació i perquè històricament ja teníem constitucions”. Si algú vol continuar parlant de "dret a decidir" s'ha de referir a la sobirania i no pas a les infraestructures, que només en són una derivada, afirmà Planas. De fet, l'autonomia només és una concessió, d'aquí la impossibilitat de ser reconeguts jurídicament com a nació mitjançant una llei orgànica d'una altra nació.

“Políticament cal canviar totalment de xip: són ells (Espanya) que s'han de preocupar de nosaltres i no pas nosaltres estar pendents d'ells, o del que ells ens deixin fer”.

Per la seva banda, Roger Granados explicà com n'és d’estrany el nostre país perquè hagi de ser Reagrupament o moviments com les consultes populars qui s’ha de preocupar de fer allò que és responsabilitat dels partits polítics. “Això és així perquè els nostres partits fins ara han intentat viure, i fer-nos viure, en una ficció que la sentència del tribunal constitucional espanyol finalment ha fet caure a terra”. Granados continuà afirmant que no hi ha tracte possible amb Espanya i l'única solució que ens queda és la via independentista, clara i rotunda defensada per Reagrupament.

Joan Carretero concretà el projecte de Constitució de Catalunya anant més enllà, determinant la necessitat d’estat propi. D’acord amb el seu estil clar i directe, usà el bisturí per marcar on cal tallar en el pas del vell estat espanyol per assolir un nou estat a Europa, un estat català.

D'acord amb el seu estil clar i directe, usà el bisturí per marcar on caldria tallar en el pas del vell estat espanyol al nou estat català. Independència, democràcia i treball són els pilars sobre els quals s’ha de constituir la Catalunya moderna i competitiva, capaç de ser la millor entre els millors. Per aquest motiu, cal ser estrictes i austers en la nostra manera de fer política, han de desaparèixer nivells d’Administració, que en l’actualitat ascendeixen fins a set; i entre el servei públic com l’administració del bé comú i no pas com una forma de supervivència vital d’aquells que es dediquen a la política.

“La independència de Catalunya no vindrà sola, els catalans ens l’hem de guanyar, hem de treballar-hi de valent i amb convenciment”.

Reagrupament 003

El mes de setembre a Palafrugell dèiem que en acabar el primer acte de Reagrupament a la comarca "els assistents van sortir inflats d'un aire poc corrent. L'aire de la llibertat. L'aire del somni que truca a la porta de la llibertat". Aquest 2 de juliol l'hem tornat a sentir, en la versió atramuntanada característica de la plana de l'Empordà. L'aire de la tramuntana deixa un cel cristal.lí d'una llum clara i brillant, molt particular, i neteja i purifica l'ambient.

11.195 lectures

Comentaris (12)

FORA Montilla
Hem de cridar tots demà: FORA MONTILLA!!! No anar a votar a ningú, cap Partit, declarar-nos independents!!!!!!!!!!!!!!
Per a quant la unitat ?
Per a quant la unitat que tant esperem? No paren de sortir partits independentistes i no es veu per enlloc la unitat. Reagrupament ha il·lusionat a molta gent precisament per la seva idea d'una candidatura transversal que aconseguís una majoria capaç de proclamar la independència. Si les diferents candidatures es presenten per separat es torna a enfonsar tot. Tal com diu en Marc ara és un moment únic... o ho fem bé o no arribem enlloc. Endavant Reagrupament però junt amb tots els independentistes, s'ha de treballar per convèncer.
En Montilla es un espanyol i hem de demanar la dimissió a la manifestació !!
En Montilla es un espanyol i hem de demanar la dimissió el dia de la manifestació.
Avui el socialista del PSOE Iceta ha dit que no entén com Òmnium no dona satisfacció al “seu president” perquè tots a Catalunya ens hem de sotmetre ja que “Ell es el president de tots”
Voldria recordar al Sr. Iceta que els diputats del mal dit PSC , juntament em els seus clònics de Espagna i dels neofeixistes del PP varen votar recentment recuperar les míseres competències atorgades als ports catalans, el que podem considerar una “nova LOAPA”
Els socialistes espagnols voldrien que la gent de totes les entitats es sotmetessin al desig d’un home(Montilla) que en mala hora “varen coronar Virrei de les Espanyes” per ordre del “PINOXO” espanyol de torn, que com es tant “sabata” li varen posar “SAPATERO”.
De cap manera podem fer cas d’aquesta gent, que ara veuen perillar la seva impunitat i la “mamella” que tenen ben agafada per obre i gracia del monàrquic botifler d’en “Carot-Robira pixapins”
Els catalans NO VOLEM NI AQUEST ESTATUT NI CAP ALTRE, VOLEM SER UN PAIS LLIURE, INDENDENT i DEMOCRATIC EN EL SI DE LA UE.


VISCA CATALUNYA, LLIURE, INDEPENDENT i SOBIRANA //*//
De cara a aquesta assamblea d'aquest dissabte és important que Reagrupament es pugui plantejar la possibilitat d'aliar-se amb altres plataformes i corrents polítics. No sé en quin ordre ni quina és la millor manera, però malgrat que Reagrupament és de lluny l'opció independentista més forta encara ho serà més si s'alia amb més independentistes. Les diferències personals s'han d'aparcar, el que és urgent i prioritari és la independència, i hi ha independentistes que, pels motius que siguin, s'han quedat fora de Reagrupament. Siusplau, generositat, i llavors serem més poderosos. Estem davant una conjuntura política única en la història de Catalunya. O ho fem bé o no anirem gaire lluny.
Enfonsem l'autonimisme
A en Montilla li han concedit la primera fila. Així s’allunya dels crits de la gent. Ara podrá passejar la senyera a base dels interessos de partit.

Que això no ens faci defallir, que els crits de dimisió e independencia li arribin a través de les files amb els altres politics fenícis i nacionalment acomplexats. Que a Madrid diguin “Montilla lidera una manifestacion independentista”. Acabem amb el PSC-PSOE.
Hem fet una altra pancarta de 10 metres de llarg per un metre d'altura
Anem prenent decisions segons els esdeveniments. Una vegada que ja teníem la pancarta
"PEL PARLAMENT SOBIRÀ QUE PROCLAMI L'ESTAT CATALÀ"
de sis metres de llarg per 0,9 metre d'altura hem considerat necessari fer una altra de 10 metres de llarg per 1 metre d'altura sostinguda amb pals de 2'4 metres d'altura perquè no quede ensorrada entre la munió de gent i es puga veure de .lluny.
Així doncs tenim dues pancartes iguals, una de sis i una altra de deu metres.
Perquè puguen ser visualitzades les portarem a l'Assemblea.

Ahir, SOBIRANIA i REPÚBLICA, vam tenir una reunió amb la PDD i Acte de Sobirania per coordinar el bloc sobiranista. Amb Acte de Sobirania, ja hem arribat a un acord total. Al llarg del dia d'avui o demà informarem del lloc de trobada, de l'estratègia i dels aspectes tècnics.
Aquesta manifestació, ha de ser dels sobiranisrtes i no pas dels autonomistes...
INDEPENDÈNCIA
Sóc una iaia molt gran però amb molta il.lusió de veure Catalunya lliure i Independent.
Estic amb tu, Carretero, i et votaré.
INDEPENDÈNCIA
Sóc una àvia molt gran que aspiro que el meu país esdevingui lliure i INDEPENDENT. VISCA CATALUNYA LLIURE I INDEPENDENT

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament