Joan Carretero: "L'Estatut ja va néixer mort"

Carretero i Carandell a Nou Barris aquest dilluns de sentència
(Nou Barris - Barcelona, 28-06-2010)

Joan Carretero ha fet aquestes manifestacions en un acte de presentació de l'associació a Nou Barris, acompanyat de la vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell.

Carandell: "Ni federalisme, ni concert econòmic ni reforma de la Constitución "

Abans de la intervenció de Carretero, Carandell ha explicat la inviabilitat dels projectes polítics dels principals partits representants al Parlament català representats respectivament pel federalisme (PSC-PSOE), l'opció pel concert econòmic (CiU) i un complicat procés de reforma de la Constitución  per a poder convocar -si Espanya hi donés permís, que ja se sap que no- un referèndum (Esquerra). Totes tres opcions aposten per vies complicades que requereixen la voluntat d'Espanya per a un encaix de Catalunya d'una forma o altra (en el millor dels casos per a aconseguir el permís per obrir un procés de desencaix). Davant aquests projectes Carandell hi ha oposat la independència, com a únic projecte viable i clar, atès que només depèn dels catalans.

Carretero i Carandell a Nou Barris (28-06-2010)

Carretero: "Només queda la independència"

En aquesta mateixa línia, el president Joan Carretero ha insistit que "cal que, a les properes eleccions, el Parlament de Catalunya efectuï un acte de maduresa, de sobirania, i dir -des del Parlament- que els catalans volem ser lliures". Carretero ha defensat, d'aquesta manera, el programa de Reagrupament, que planteja la necessitat de proclamar la independència unilateralment al Parlament i, un cop feta aquesta declaració unilateral i democràtica, convocar un referèndum perquè el poble -únic dipositari de la legilitimitat democràtica- ratifiqui, si escau, la independència de Catalunya. 

Carretero: "La independència no és anar contra ningú, sinó anar a favor nostre"

Aquesta declaració unilateral d'independència és un dels punts bàsics de la candidatura transversal i unitària que impulsa des de fa mesos Reagrupament Independentista i que serà sotmesa a aprovació a la propera Assemblea Nacional que Reagrupament ja fa un setmana que va convocar per al dissabte 10 de juliol. Carretero ha indicat que "voler la independència no és anar contra ningú, sinó anar a favor nostre i suposo que podem anar a favor nostre, no?" El president de Reagrupament també s'ha referit als altres dos eixos del programa de Reagrupament: regeneració democràtica i treball, dels quals ha posat nombrosos exemples pràctics.

13.555 lectures

Comentaris (29)

L'estatutet ha fet llufa!
Defensar l’estatut és defensar l'esclavitud!
Defensar ser Estat es defensar la llibertat!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!
Manifestaci´!
No podem permetre que els polítics traidors s'agenciin de la manifestació, cal ser-hi i transformar i tornar favorable cap a nosaltres el clam independentista que evidentment hi haurà i que serà totalment majoritari.

Matí d'Assamblea i tarda de Manifestació! som-hi catalans que la nostra hora ha arribat!
No podem quedar-nos a casa
El dia 10 J cal omplir Barcelona d'estelades i fer que se senti un sol crit: independència!!! Les estelades ben visibles pels mitjans de comunicació de tot el món. Cal no errar l'estratègia i no podem perdre l'oportunitat de treure l'estelada i matar l'autonomisme el mateix dia 10.
A la manifestació, a veure si els politics es donen per al·ludits?
Jordi Nadal, dons això, com que els nostres polítics, o no tenen ideals o no tenen collons per defensar-los em de dir-li-ho amb la manifestació primer, a veure si es donen per al·ludits? Després donant els nostres vots a les eleccions al Parlament de Catalunya, a qui sàpiga defensar els nostres interessos.
Només la senyera
Crec que cal començar a despenjar les banderes espanyoles de les institucions catalanes. No per a un dia, ni per a una setmana. Per a sempre. En la mesura de les nostres possibilitats hauríem d'iniciar una campanya en aquest sentit. Hem d'anar adoptant actituds fermes, i aquesta proposta, a més, em sembla transversal.
NO HI HAURÀ CATALUNYA SENSE PRESOS POLITICS
no és això amics , no és això ... la gent al carrer no servim per res.. l'única oportunitat que hi ha es que els nostres representants NO ACATIN LA SENTENCIA, I ÉS DECLARIN DES D'EL PARLAMENT DE CATALUNUYA EN REBELIA CONTRA L'ESTAT D'ESPANYA, EL SEU PARLAMENT, LA SEVA JUSTICIA I EL SEU REI.. i ja està,, a partir d'aquí tots a la presó I ARA SI A PARTIR D'AQUÍ TOTS NOSALTRES AL CARRER DEMANANT ENTRAR A LA PRESÓ acompanyant als nostres representatns.. i això si que és un problema per Espanya ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

El problema els que els nostres politics, o no tenen ideals o no tenen collons per defensar-los

salut

Jordix
10J
El dia 10 de juny TOTHOM al carrer per demanar la INDEPENDÈNCIA!!!
No sembla que l'independentisme "oficios" s'interessi gaire per a manifestació del dia 10, ara bé, es una oportunitat per fer-la independentista, si se n'agafa el protagonisme...però sembla que no importa. Com tampoc importa que Catalunya dongui la imatge d'una regió capada on la gent passa de tot menys del futbol sempre i quants deixem els politics en evidència. Catalunya també queda en evidencia.

PD: Trobo que l'enquesta es bastant dirigida, no dona massa peu a l'opinió de la gent preguntar quan s'indica practicament la resposta a donar.

Què cal fer davant la Sentència del TC?
Acatar-la i efectuar "accions unitàries" com planteja el president Montilla
Una manifestació unitària per a defensar l'Estatut
Donar suport a una candidatura transversal que proclami la independència unilateralment des del Parlament


Per què rebutjar : "Una manifestació unitària per defensar la sobirania de Catalunya". Amb els matissos que es vulgui.

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament