Joan Carretero: "Catalunya no ha de ser un país lliure de peatges: Catalunya ha de ser un país lliure"

No es pot tractar l'afer dels peatges de les autopistes com un fet isolat
Joan Carretero: "Catalunya no ha de ser un país lliure de peatges: Catalunya ha de ser un país lliure"
(Barcelona, 21 d'abril de 2012)

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament, reunida aquest dissabte 21 d'abril a Barcelona, ha acordat de manifestar l'agraïment pel gest d'alguns ciutadans que han volgut mostrar el seu rebuig, davant del que consideren un greuge econòmic, quan han fet accions per a no pagar els peatges de les autopistes o, en el seu cas, pagar alguns impostos a l'Agència Tributària Catalana.Tanmateix, Reagrupament Independentista no creu que Catalunya hagi de ser un país lliure de peatges, sinó que ha d'esdevenir un país lliure d'Espanya. "Tenim un problema global, de tracte colonial –ha dit el president Joan Carretero–, per tant la resposta és, ha de ser, global. Catalunya no ha de ser un país lliure de peatges: Catalunya ha de ser un país lliure".

Perquè, efectivament, el greuge que significa el pagament dels peatges no és l'únic que suportem; sumem-hi l'espoli fiscal, que és, també, espoli social; afegim-hi els cèntims "sanitaris" de la bezina, les taxes dobles per als medicaments, a discriminació dels nostres universitaris en matèria de beques (un 15% dels estudiants i un 8% de les beques); la manca de poder per gestionar els nostres ports, aeroports i serveis de transport, especialment ferroviaris; l'ofec econòmic de les institucions nacionals, municipis, entitats, mitjans públics de comunicació, empresaris, autònoms, petits comerciants…De fet, en una Catalunya independent no ens podríem permetre el luxe que no hi hagués alguns peatges, essent com som i serem un país de pas, especialment per al trànsit internacional, de la mateixa manera que no s'ho permet la civilitzada i potent Alemanya en algunes de les seves autopistes.

Per a la Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista tots els greuges que pateix el país tenen solució si hi ha voluntat política de resoldre'ls. "Certament, ser català a Espanya resulta molt car, així que la solució és ben senzilla, que no simple –ha afegit Joan Carretero–: esdevenir, si hi ha voluntat política d'una majoria, un país lliure".

10.261 lectures

Comentaris (1)

Sempre es possible començar per quelcom
S'ha de començar per alguna cosa i potser començar a ser lliure de peatges, ja es una bona cosa en aquesta epoca de 5.600.000 parats

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament