Joan Carretero: “Catalunya ha de ser un país de Champions”

Joan Carretero: “Catalunya ha de ser un país de Champions”
(Montblanc, 11 de juny de 2010)

Continuant amb la intensa activitat que Reagrupament està duent a terme arreu dels municipis de Catalunya amb la finalitat de donar a conèixer a la ciutadania la urgència d’un estat català de màxima qualitat democràtica, el passat divendres 11 de juny, Joan Carretero, President de l’associació, i Sandra Lomas van ser presents a la capital de la Conca de Barberà, Montblanc.

Carles Carreras, antic alcalde i actual regidor per CiU en el Consistori local, va ser l’encarregat de fer la presentació dels ponents.

Sandra Lomas, va centrar la seva exposició en el balanç de la Catalunya dels darrers trenta anys, la Catalunya constituïda com una comunitat autònoma de règim comú més. Distingint, per una banda, un balanç pobre en termes d’autogovern i de reconeixement nacional que ha culminat amb l’exigència del president del govern espanyol a “cooperar i ser responsables”, enterrant, d’aquesta manera, qualsevol qüestió identitària i condemnant Catalunya eternament a ser una regió espanyola més.

Lomas, per altra banda, distingí també el balanç miseriós que fa Catalunya en termes de recursos disponibles, especialment greu en el moment actual fruit del patiment d’una triple crisi econòmica. Catalunya es veu afectada per la crisi econòmica internacional, a la vegada que pateix l’actual i cada vegada més greu fallida d’Espanya, i finalment, sofreix d’una crisi econòmica específica derivada de l’espoli fiscal.

Tot seguit, Joan Carretero, President de Reagrupament, va prendre la paraula per exposar el seu punt de vista sobre la decadència que pateix Catalunya, un país astorat que vol i ha de poder reaccionar per convertir-se en un estat normal al món.

Carretero defensà la responsabilitat per aconseguir situar Catalunya entre els millors estats del món i poder participar en les més altes competicions en tots els àmbits. “Catalunya ha de ser un país de Champions ”.

Per aconseguir la independència però, Carretero, considera imprescindible la regeneració política del país. Cal que a la vegada que treballem per assolir la independència, ho fem també perquè aquesta es doni en unes condicions democràtiques de qualitat.

Calen mecanismes regulats per lleis que evitin qualsevol desviació dels representants públics, cal assegurar una bona gestió fonamentada en la transparència, l’ètica i l’austeritat. 

Els partits polítics amb representació parlamentaria no representen aquests principis tant elementals, perquè en el seu conjunt no han demostrat fidelitat als electors ni han aconseguit fer-se amb la seva confiança.

Carretero, considera que amb urgència cal que Catalunya elabori una llei electoral pròpia, que plantegi districtes uninominals on prevalgui la proximitat del diputat amb l’electorat, que estigui al seu servei mitjançant l’obertura d’una oficina d’atenció personal. Avui per avui els diputats al Parlament de Catalunya són escollits mitjançant llistes tancades i bloquejades, per províncies, i a més, contemplen sistemes de quotes.

Cal, així mateix, segons expressà Joan Carretero, exigir un estricte règim d’incompatibilitats i de limitació de mandats a aquells que es volen dedicar a servir al seu poble.

Catalunya es mereix un estat en el qual s’exigeixi que siguin els més preparats, els més professionals, aquells que administrin el bé comú mitjançant el control directe de la ciutadania.

L’acte finalitzà amb la intervenció de tants assistents com ho desitjaren, fent preguntes directes a Joan Carretero, el qual donà resposta insistint en la necessitat i urgència per Catalunya d’independència, democràcia i treball.

Entre els assistents s’hi comptaren persones representants de quasi la totalitat de municipis de la Conca de Barberà que s’acostaren fins a Montblanc per poder conèixer de primera mà el projecte independentista de Reagrupament.

montblanc_juny_2010_ (3)

 

9.968 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament