Jim Mather considera clau per assolir la independència convèncer el món empresarial i els mitjans de comunicació

L'exministre del govern escocès fa una conferència a Barcelona convidat pel Cercle Català de Negocis
Jim Mather considera clau per assolir la independència convèncer el món empresarial i els mitjans de comunicació

Convidat pel Cercle Català de Negocis, l'exministre d'Empresa, Energia i Turisme del govern escocès, Jim Mather, va impartir la setmana passada una conferència a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. Mather va voler compartir amb l'auditori la seva experiència com a membre de l’SNP, l’Scottish National Party, i va analitzar com aquest partit independentista ha aconseguit passar d’una situació de 35 escons sobre un total de 129 l’any 1999, a la majoria absoluta amb què avui governa Escòcia. Va fer una conferència brillant on va transmetre el seu optimisme, confiança i il·lusió per la feina feta pel govern escocès.

L’SNP va construir un equip de dirigents amb les millors persones, gent amb un fort sentit de l’ètica i l’honestedat. Van començar fent una anàlisi de la realitat actual d’Escòcia que va resultar ser força negativa. I s’identificà com a principal causa d’aquesta falta de creixement, el poder limitat d’Escòcia, i l’atracció gravitacional que exerceix Londres com a centre de poder econòmic i de decisió. Per tal d’afavorir l’avenç de l’independentisme, Jim Mather indica que és bàsic parlar amb la gent, i transmetre el missatge de forma clara. Ells van fer una gran tasca de convenciment del món empresarial i dels mitjans de comunicació. I el suport d’aquestes elits empresarials, juntament amb el suport dels grans mitjans de comunicació, ha estat clau per a l’extensió de l’independentisme.

L’assumpció de la idea que la independència genera benestar ha aconseguit que les diferents entitats polítiques, socials, econòmiques, culturals, fins a aquell moment poc cohesionades, es posessin a treballar en la mateixa direcció per un objectiu comú. Com a conclusió, podem aprendre d’Escòcia que la feina ben feta dóna resultats. Que cal treballar per comunicar a tothom però en especial als empresaris i mitjans de comunicació, els avantatges de la independència. I que quan els empresaris i els mitjans de comunicació ho tenen clar, tota la societat segueix i s’estructura per a treballar conjuntament pel mateix objectiu.

CCNsnp110921 041 (640x425)
CCNsnp110921 027 (640x425)
6.041 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Montblanc
HOMENATGE A RAMON PAYÀS
Universitat Nova Historia

En el marc de la 6a Universitat Nova Història de Montblanc, homenatge a En Ramon Payàs, membre de la Junta Directiva de Reagrupament i difusor de les «Homilies d’Organyà, que ens ha deixat fa unes setmanes.

A càrrec d’En Josep Sort , historiador i president de Reagrupament i de Na Teresa Casals , Creu de Sant Jordi i associada a Reagrupament.