Jaume Bonet porta ja dues setmanes de vaga de fam en defensa de la llengua catalana

Denuncia que el Govern de Bauzà obligui a conèixer el castellà a l'administració pública autonòmica i, en canvi, el mallorquí no faci falta ni entendre'l
Jaume Bonet porta ja dues setmanes de vaga de fam en defensa de la llengua catalana

Jaume Bonet, membre de l'Associació de Jubilats per Mallorca, es troba en vaga de fam des de l'1 de març, per protestar contra la política lingüística del Govern. Bonet té 64 anys i considera que per a fer front als "atacs frontals" a la llengua de les Illes Baleras, calen també "remeis radicals" i ha catalogat de "colonialista" qualsevol decisió que anteposi una llengua de fora a la pròpia de les Balears.

Bonet va explicar que ell va necessitar un període de quatre setmanes preparació per aguantar l'exigència d'aquesta iniciativa amb la qual ja ha aconseguit aguantar un període remarcable. Per a Bonet, "amb la Llei de Funció Pública es perdran el mallorquí, el menorquí, l'eivissenc i el formeterer".

Podeu obtenir més informació a la pàgina del Facebook  , que compta amb més de 500 adhesions, al bloc , i a twitter amb l'etiqueta #vagadefamperlallengua.

Des de Reagrupament Independentista ens afegim a la denúncia de les injustes i discriminatòries accions que el Govern balear ha emprès contra la llengua catalana que han portat Jaume Bonet a adoptar una decisió tan dràstica i li donem tot el nostre suport. Reproduïm a continuació els motius que l'Associació Jubilats per Mallorca ha inclòs al bloc que han obert per a difondre la iniciativa.

Qui som i què volem?

Per ara som un membre de Jubilats per Mallorca, però podria afegir-se qualsevol altre persona voluntariament, que començarà un dijuni d’aigua i res pus, o sigui una vaga de fam, en defensa des drets lingüístics de sa nostra gent. Que a Mallorca hi hagi una llengua que hi és més obligatòria que sa llengua pròpia d’aquestes illes, és un fet clarament colonial que ja se dona ara mateix, però en es govern del sr. Bauzà se veu que això no li basta i ara vol que a s’administració pública autonòmica, inclosos es municipals, sebre es castellà continüi essent obligatori però que es mallorquí no faci falta ni “entendre-r-lo”.

Sabem que ara hi han molts d’altres problemes que afecten, ja, sa vida diària de moltes de persones i, com que tot és ú, mos oferim també per fer-nos ressò de ses activitats que altres vagin organitzant en defensa de ses ajudes pes més necessitats, des drets laborals des treballadors, per sa sanitat pública, etc.

Però aquest dijuni el feim, fonamentalment, per dos motius:

1.- Per moure sa gent a pensar en sos atacs a sa nostra llengua... que vegem que si no la defensen es polítics sa gent l’haurem de defensar des des comportaments de cada dia.
2.- Per mirar si encara és possible fer canviar d’actitud es govern balear perquè deixi d’atacar es nostres drets lingüístics, modificant lleis que s’havien aprovat per unanimitat.
Rebrem tothom qui vulgui venir a conversar de tot plegat i tendrem informació i material per repartir, i si no deim encara es lloc on farem sa vaga de fam és perquè es llocs que tenim pensats no comencin a rebre pressions abans d’hora i perquè pensam que a rel d’aquesta comunicació pública potser tendrem oferiments de qualque lloc que pugui interessar més que es que tenim fins ara.

15.421 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament