"Independència, democràcia i treball són ara els eixos sobre els quals gira la política i les preocupacions dels ciutadans"

Apareix el número 23 de La Veu, el butlletí de Reagrupament Independentista
La Veu

L'article de portada del número 23 de La Veu , a càrrec de Rut Carandell, vicepresidenta de Reagrupament, es titula "Els valors que han de guanyar", en referència al fet que "independència, democràcia i treball són ara els eixos sobre els quals gira actualment la política i les preocupacions dels ciutadans".

"Tant la corona com la presidència del govern espanyol estan implicats en casos d’apropiació de recursos públics"

Aquests tres elements, "pedres de toc de la viabilitat del nostre futur" segons Carandell, constitueixen el nucli de les propostes polítiques de Reagrupament. La dirigent de Reagrupament també assenyala la necessitat de combatre la corrupció amb mesures efectives i denuncia que "ara mateix, tant la corona com la presidència del govern espanyol estan implicats en casos d’apropiació de recursos públics per a l’enriquiment personal".

La publicació també inclou un nou article de la sèrie Independentisme al món , "A voltes amb el tema europeu" per Josep Sort i, dins la secció Municipalisme , l'article "De Luna, 'non grata”, escrit pel regidor de l'Ajuntament Girona, Carles Bonaventura.

"Mentre no arribem a la plenitud nacional, els ajuntaments han de combinar el treball local i la reivindicació nacional"

El regidor gironí defensa que el seu municipi declari persona 'non grata' la delegada del Govern espanyol, per "plantar cara a una senyora que ja ens ha portat als tribunals per haver llogat dos trens per facilitar el desplaçament de molts gironins i gironines a la històrica manifestació de l’Onze de Setembre, i ara, fa poc, per haver aprovat en el ple del mes de desembre la declaració de Girona com a territori català lliure." Per a Bonaventura, a Reagrupament hi ha la convicció que mentre no arribem "a la plenitud nacional, el paper dels ajuntaments ha de combinar el treball local i la reivindicació nacional."

"Els catalans no podem pensar crear les nostres estructures del futur Estat català si abans no hem desactivat totes les estructures que l’Estat espanyol ha creat a Catalunya durant els últims 300 anys"

Ramon Carner, president del Cercle Català de Negocis, escriu a la nova la secció de La ploma convidada. El seu article  "També cal deconstruir estructures d'Estat" recorda amb lucidesa que "els catalans no podem pensar crear les nostres estructures del futur Estat català si abans no hem desactivat totes les estructures que l’Estat espanyol ha creat a Catalunya durant els últims 300 anys". Així mateix, podreu llegir "I’m catalan" per Montserrat Tudela i "Un oasi anomenat Osona" per Josep Ramon Soldevila.

Finalment, trobareu les seccions habituals de llibres i d'humor. En aquesta ocasió, la de llibres és dedicada a la biografia de Salvador Espriu, escrita per Agustí Pons, a càrrec de PereTorra. La d’humor és a càrrec de Lluís Boet.

7.084 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament