Homenatge als germans Badia, assassinats fa 77 anys per la FAI

Els germans Badia van ser assassinats pels mateixos que van matar el periodista Josep Maria Planes, el qual va denunciar les connexions de la FAI i l'anarquisme català amb el pistolerisme i la delinqüència comuna
El tenor Jordi Cortada entonant 'Els Segadors'

Els germans Badia han estat homenatjats en el 77è aniversari del seu assassinat a mans de la FAI. L'acte ha tingut lloc davant el número 38 del carrer Muntaner de Barcelona on van ser tirotejats, i ha comptat amb la participació del cap de l'oposició, Oriol Junqueras, i l'editor Quim Torra.

Josep i Miquel Badia eren dirigents d'Estat Català, i el president Francesc Macià va encarregar a Miquel Badia la responsabilitat de la Seguretat Pública de Catalunya, des d'on va perseguir el pistolerisme anarquista, cosa que va provocar-li fortes crítiques de la CNT i la FAI, que van acabar amb el seu assassinat i el del seu germà. L'editor Quim Torra ha recordat aquest diumenge que els germans Badia van ser assassinats pels mateixos que van matar el periodista Josep Maria Planes, el qual va denunciar el cas i va escriure una sèrie d'articles en què va denunciar les connexions de la FAI i l'anarquisme català amb el pistolerisme i la delinqüència comuna, juntament amb Avel·lí Artís Gener Tisner . Planes fou assassinat el 1936 per un escamot de la FAI a la carretera de l'Arrabassada.

L'homenatge d'aquest diumenge plujós ha comptat amb l'assistència d'un centenar de persones, entre les quals hi havia l'eurodiputat Ramon Tremosa. L'acte s'ha clos cantant Els Segadors, que ha iniciat el tenor Jordi Cortada.

D'altra banda, un grup de setanta intel·lectuals, entre els quals Hilari Raguer, Salvador Cardús, Josep-Maria Terricabras, Miquel Calçada i Elisenda Paluzie, demana des de fa anys que es dediqui un carrer de Barcelona als germans Badia. Durant la República, l'actual plaça Francesc Macià portava el seu nom, fins que després de la Guerra Civil es va canviar pel de Calvo Sotelo.

Informació relacionada:

Germans Badia 13 032 (640x425)
Germans Badia 13 015 (640x425)
Germans Badia 13 024 (640x425)
Germans Badia 13 008 (640x425)
7.913 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament