Homenatge a Carrasco i Formiguera, als 75 anys del seu afusellament

Òmnium Cultural prepara a Burgos un acte d'homenatge al líder d'Unió Democràtica que, abans de morir, va cridar "Visca Catalunya lliure"
Homenatge a Carrasco i Formiguera, als 75 anys del seu afusellament

El 9 d'abril de l'any 1938, l'advocat i polític catalanista Manuel Carrasco i Formiguera era afusellat per l'exèrcit franquista a Burgos. Instants abans havia cridat: "Visca Catalunya Lliure". 75 anys després, Òmnium Cultural promou un acte-homenatge davant de la presó de Burgos on el polític català va ser afusellat.

Amb aquest acte es vol honorar i recordar una de les figures del catalanisme de principis del segle XX, en un moment en què Catalunya es disposa a exercir el seu dret d'autodeterminació, malgrat que precisament i lamentablement els actuals dirigents d'Unió, Josep Antoni Duran o Núria de Gispert i diversos consellers d'Unió, estan proposant ajornaments i posant-hi entrebancs. Resulta feridora la comparació entre el compromís de Manuel Carrasco i Formiguera i l'actitud indigna dels actuals dirigents d'Unió Democràtica. 

L'acte, que compta amb les autoritzacions necessàries, serà el proper diumenge 7 d'abril a les 12 h davant la presó de Burgos (Av/ Costa Rica) i comptarà amb unes audicions de cançons, la lectura d'uns textos del propi advocat per part d'un representant d'Òmnium i la cloenda, a càrrec d'un membre de la família Carrasco i Formiguera.

L'acte és obert a qualsevol persona. Òmnium valorarà la possibilitat d'organitzar un autobús fins a Burgos per facilitar l'assistència de l'acte (activitats@omnium.cat ).

4.732 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament