Gravíssimes declaracions de Rajoy defensant la comparació del procés sobiranista català amb el nazisme

El president espanyol "troba un disbarat" pretendre multar Intereconomía TV i 13 TV per tenir "una determinada posició" quan, a més, "coincideix amb l'opinió de la immensa majoria"
Gravíssimes declaracions de Rajoy defensant la comparació del procés sobiranista català amb el nazisme

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reaccionat contra l'acord de la Generalitat d'emprendre accions legals contra Intereconomía TV i 13 TV per comparar el procés sobiranista de Catalunya amb el nazisme. Rajoy ha qualificat de "disbarat" que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat aquestes accions legals .

Rajoy ha explicat que "troba un disbarat" pretendre multar algú per tenir "una determinada posició" quan, a més, diu, "coincideix amb l'opinió de la immensa majoria". El president del govern ha fet aquestes declaracions en el marc de la cimera que s'està fent a Vílnius (Lituània).

La Generalitat va acordar aquest dimarts passat emprendre accions legals contra Intereconomía TV i 13 TV per comparar el procés sobiranista de Catalunya amb el nazisme. La queixa es basa en un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) , que ha constatat que en programes d'aquestes cadenes s'ha equiparat el moviment sobiranista amb el totalitarisme i, fins i tot s'ha fet apologia de l'ús de la violència contra els col·lectius independentistes. La denúncia arribarà al govern espanyol, les institucions europees i la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.

Rajoy ha indicat que el fet que es vulgui multar tots dos mitjans de comunicació és "veritablement notable". Diu que l'estat espanyol és un país "democràtic i lliure" i, per tant, la llibertat d'expressió "és un dret reconegut del text constitucional". 

És la primera vegada que el CAC  s'adreça al macroregulador espanyol. Fins ara, només s'havia adreçat al Ministeri d'Indústria.

5.706 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament