Francesc Alabardaner: "La sobirania dels pobles radica en el seu Parlament"

Francesc Alabardaner: "La sobirania dels pobles radica en el seu Parlament"
(Premià de Mar, 31 de maig de 2010)

Aquestes i altres frases es van sentir en la presentació, el darrer diumenge de maig de la secció de Premià de Reagrupament, que inclou Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Premià de Dalt i Premià de Mar, i on van assistir-hi prop de 50 persones. L’acte, que va durar unes dues hores, va començar amb una breu introducció de Ramon Messeguer per explicar qui som a Premià i com s’estava organitzant Reagrupament a la comarca del Maresme, per passar després a la presentació dels convidats. El primer parlament va correspondre a Roger Granados, que va explicar quines eren les línies polítiques de Reagrupament, fent especial esment a la necessitat d’entrar al Parlament a les properes eleccions i presentar la proposta de Constitució de Catalunya perquè fos votada.

A continuació, Francesc Albardaner va tractar aspectes de l’actualitat –Tribunal Constitucional- per establir una paral·lelisme històric i situar el principi de la pèrdua de sobirania durant el regnat de Isabel i Ferran, concretament l’any 1487, amb la instauració de la Inquisició castellana a Barcelona.

Carles Móra va tancar els parlaments fent un repàs a la seva trajectòria i situant-la com exemple de com s’entén la manera de fer política a Reagrupament. Això va permetre entrar en un torn de paraules on es va debatre, entre altres, el paper de Reagrupament a les properes eleccions al Parlament i la seva possible participació a les municipals, on es va deixar clar que l’objectiu de Reagrupament és a nivell nacional. També es va fer palesa, un cop més, la necessitat de regeneració democràtica, i que caldrà molt d’esforç i treball, ja que “l’enemic no és fora de Catalunya, sinó dins mateix”. 

Ara ens toca treballar i saber transmetre el nostre missatge. Aquesta és la feina del futur, la que ens permetrà créixer i assolir els nostres objectius. 

8.364 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament