Ferran Pujol: “CiU enganya al ciutadà quan parla d’aconseguir el concert econòmic. Sap que no és possible”

Reagrupament es presenta a Vila-Seca
Carles Móra i Ferran Pujol a Vila-Seca
(Vila-Seca, 16-09-2010)

Aquest dijous al vespre a Vila-Seca, a la sala de la Societat “El Centre Catòlic” de la mateixa ciutat ha tingut lloc la presentació de Reagrupament Independentista a càrrec de Ferran Pujol, cap de llista per Tarragona, i Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt i número 2 de les llistes de Reagrupament per Barcelona.

El president de la societat, Josep Pujals, ha presentat la xerrada que ha començat passades ja les vuit del vespre amb la intervenció del candidat d’Almoster.

Pujol: "És més fàcil aconseguir 68 diputats al Parlament català que proclamin la independència que no pas que 2/3 parts del congrés espanyol voti a favor d’un concert econòmic per Catalunya"

El cap de llista per Tarragona ha anat desgranant les propostes de Reagrupament per al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Pujol s’ha sorprès que en 30 anys d’autonomisme cap candidat escollit a per hagi trencat la disciplina de vot del partit per defensar els interessos de la demarcació. També ha incidit en les infraestructures de la província. El candidat de Reagrupament es sorprenia del fet que en ple segle XXI una persona no pugui treballar a Reus i viure a Tortosa. En donava culpa a unes deficitàries vies de comunicació que impossibiliten una circulació ràpida i fluida entre els punts més allunyats de la província tarragonina. D’altra banda també ha tingut un recordatori per una de les propostes estrella del programa electoral de CIU, l’obtenció del concert econòmic per a Catalunya. Ferran Pujol ha criticat durament la federació nacionalista per una proposta que ha qualificat d’irreal i d’engany al ciutadà. Ho ha contraposat a la declaració unilateral d’independència que propugna Reagrupament. Pujol ha afirmat que és més fàcil aconseguir 68 diputats al parlament català que proclamin la independència que no pas que 2/3 parts del congrés espanyol voti a favor d’un concert econòmic per Catalunya.

Móra: "Cal canviar de soca-rel les actituds i els vicis d’una classe política cada cop més allunyada del ciutadà i de les seves necessitats reals"

Després de la seva intervenció ha cedit la paraula a Carles Móra, l’alcalde d’Arenys de Munt. El maresmenc ha fet especial incidència en la necessitat que té Catalunya d’independitzar-se d’Espanya. Però també, ha afirmat amb contundència, que ens cal regenerar la vida política del país. Una necessitat vital, segons deia el candidat per Barcelona, per canviar de soca-rel les actituds i els vicis d’una classe política cada cop més allunyada del ciutadà i de les seves necessitats reals. També ha explicat, al nombrós grup de persones que han assistit a l’acte, com va indignar-se el primer cop que va anar al parlament. Allà va poder comprovar en primera persona com el ple de la cambra estava pràcticament buit, sense diputats, tot i que tenen l’obligació d’assistir als plens. "És així com treballen per la ciutadania?" –es preguntava l’alcalde d’Arenys.

Després de la intervenció d’ambdós candidats, els assistents, com ja és costum a tots els actes de Reagrupament, han pogut adreçar les preguntes que han volgut als ponents. Un cop s’ha acabat l’acte totes les persones que han volgut s’han dirigit cap a una cafeteria de la mateixa ciutat on s’ha sopat amb els candidats i s’ha continuat amb el col·loqui d’una forma més distesa.

8.658 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament