Fernández Bozal: L'advocada de l'Estat guanya la consellera de Justícia

Papereta de votació de la consulta per la independència d'Arenys de Munt

Pilar Fernández Bozal, actual consellera de Justícia, ha guanyat el recurs contra la consulta d'Arenys que va presentar quan era advocada de l'Estat segons que publica el diari ARA . La sentència anul·la l'acord del ple de l'Ajuntament que acordava donar suport al referèndum popular sobre la independència. Bozal va votar la consulta de Barcelona el passat 10 d'abril, un cop ja havia estat nomenada consellera per Artur Mas.

La presentació del recurs l'octubre del 2009 ja va aixecar polseguera perquè un dels lletrats a les ordres de l'actual consellera de Justícia era un exdirigent de la Falange, Jorge Buxadé. Quan Buxadé va passar a un segon pla, Bozal va seguir amb la causa amb uns informes en què sostenia que la iniciativa de les consultes a Arenys de Munt significava un perill per a "l'estabilitat política i social" de l'Estat. Bozal es referia al govern central com "el govern de la nació" i va utilitzar una comparació sorprenent per situar els límits de les competències municipals: quan el TSJ del País Basc va condemnar un municipi per cedir un local municipal per a un funeral etarra.

La sentència , firmada ara fa una setmana i a la qual ha tingut accés l'ARA, anul·la l'acord del ple d'Arenys que, arran d'una moció presentada pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), demanava: expressar el suport total a la comissió promotora de la consulta, facilitar l'organització municipal per recollir firmes i autoritzar el MAPA a utilitzar la sala municipal en la consulta.

Segons la jutgessa, "l'acord que autoritza la consulta envaeix manifestament competències reservades expressament a l'Estat per la mateixa Constitució i, per tant, la vulneren".

9.394 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament