Felip de Borbó fa un discurs propi del nacionalisme espanyol més ranci

En el discurs de lliurament dels Premis Príncep d'Astúries, Felip de Borbó afirma que Espanya és una gran nació "per la qual val la pena lluitar"
El Felip de Borbó del segle XXI segueix la petja de Felip V, el retrat del qual està exposat cap per avall a la ciutat de Xàtiva

Aquest divendres al vespre s'han lliurat a Oviedo els Premis Príncep d'Astúries. Durant el seu discurs, el príncep d'Astúries ha adoptat un to proper al seu antecessor Felip V i ha assegurat que Espanya és una "gran nació" per la qual val la pena lluitar, que ha d'afrontar el seu futur des de "el rigor, la serietat , l'esforç i l'honradesa" i sense repetir "els errors i excessos inadmissibles" del passat

A l'arribada al teatre, els prínceps Felip i Letícia han estat xiulats i rebuts amb pancartes de protesta. Un cop dins de la sala, l'acte ha transcorregut amb l'habitual solemnitat. Entre els guardonats hi ha l'escriptor Antonio Muñoz Molina, la fotògrafa Annie Leibovitz, l'ONCE i el director de cine Michael Haneke. Tots ells han rebut 50.000 euros de premi.

Durant el seu discurs, el príncep d'Astúries ha assegurat que Espanya és una "gran nació" per la qual val la pena lluitar, que ha d'afrontar el seu futur des de "el rigor, la serietat , l'esforç i l'honradesa" i sense repetir "els errors i excessos inadmissibles" del passat.Davant els guardonats i 1.600 persones que hans seguit en directe l'acte de lliurament, Felip de Borbó ha emplaçat els espanyols a "reaccionar" i no romandre "indiferents o immòbils" davant el "pessimisme", i ha reclamat a la societat una "reflexió rigorosa" per "mai més tornar a caure en errors i excessos inadmissibles".

En un discurs esquitxat d'al·lusions a "l'esforç col·lectiu" i a la "capacitat de sacrifici", l'hereu de la corona espanyola ha subratllat el coratge i la solidaritat de la societat i ha dit que aquests valors són exemple i referència "per fer front al pessimisme, la frustració o la desconfiança que afecten avui a molts espanyols".

Felip de Borbó ha fet aquesta reflexió durant la cerimònia de lliurament de la XXXIII edició dels Premis Príncep d'Astúries, que s'ha celebrat al Teatre Campoamor d'Oviedo.

5.760 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament