Feliç Estat Nou, desig de l'últim número de 'La Veu' de l'any 2012

Surt el número 21 del butlletí mensual de Reagrupament Independentista
Feliç Estat nou

Acaba de sortir el darrer número de La Veu  curull de desigs de llibertat per a un nou any que s'augura històric per a la democràcia i la llibertat de la nostra nació després dels esdeveniments viscuts d'ençà de la massiva manifestació de l'11 de setembre.

Encapçala la publicació un article titulat "El coratge d'un president" en què la vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, compara la trajectòria de dos presidents que han sabut liderar accions decisives per a la recuperació de la nostra llibertat: Francesc Macià -mort el dia de Nadal d'ara fa 79 anys- i Artur Mas."Tots dos, a cada moment històric, han hagut de vèncer incomprensions internes, a més de l’agressió i la guerra bruta directa procedent dels enemics de la democràcia i de la llibertat de Catalunya. Tots dos estan compromesos en la transformació d’aquest país per a fer-lo un país millor, és a dir, lliure", afirma Carandell.

Teresa Casals, membre de la Junta de Reagrupament i de Som Escola denuncia l'agressió contra l'escola i la llengua catalana per part del ministre espanyol d'Educació a "Vostè ha triat, senyor Wert". Casals considera que "és inútil continuar amb la línia dels arguments. Ni l’interessen ni, segurament, els entén" i recorda al ministre que "per saber què convé als nens i nenes d’un país, se’ls ha de tenir al davant, senyor Wert, s’ha de seguir la seva evolució, se’ls ha d’ajudar en el seu desenvolupament, se’ls ha d’estimar, senyor Wert."

Com que som en època festiva el doctor Xavier Hernàndez ens obsequia amb "Un conte: la bona gent d’Aynulatac", amb la bella i, finalment, feliç història de les persones d’Aynatulac, que s'enfronten amb les forces malèfiques d’Obrob que maldaven per ofegar els drets del pobles". Per la seva banda, Carles Bonaventura vincula "Món local i alliberament nacional" i Pere Soler ens parla a "Fragilitat democràtica" de la necessitat de regeneració democràtica.

Finalment, la publicació es clou amb les seccions habituals: "Independentisme al món", a càrrec de Josep Sort, on defensa la necessitat que té Catalunya de desplegar una acció diplomàtica internacional; la de llibres recomanats amb "Un bon antídot literari contra la carrincloneria del Nadal", a càrrec de Pere Torra, i la tira d'humor de Lluís Boet.

10.334 lectures

Comentaris (1)

Molt bon article de Carles Bonaventura, enhorabona per la feina feta i per la feina que queda per fer als municipis de la nostra nació. Espero que tinguem molta més presència desprès de les municipals del 2015.

Bon Any 2013!

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament