Exèrcit, serveis d’intel·ligència, mossos, policies locals…

Jaume Nogueroles i Joaquim Molas en el transcurs de la xerrada
(Gràcia, 27-06-2012)

Seguint el cicle de xerrades organitzades per l’assemblea de Gràcia de Reagrupament Independentista, aquest dimecres 27 de juny, a la Biblioteca Jaume Fuster de la plaça de Lesseps, Pol Molas, especialista en defensa i forces armades, va fer una exposició molt interessant sobre com hauria de ser el nostre exèrcit, serveis d’intel·ligència, policies locals, etc., i a quins riscos ens hauríem d’enfrontar, tant a l’interior com a l’exterior, en el moment que fóssim un Estat.

Molas va saber captar l’atenció del públic —entre el qual es trobava Miquel Sellarès, primer director general dels Mossos d’Esquadra (1983-1984)—, poc avesat a escoltar parlar de conceptes militars i de defensa relacionats amb la independència de Catalunya. Encara que durant la xerrada i el posterior i viu debat no es va establir quin seria el nostre model quan siguem un estat independent, les possibles alternatives es movien entre els models britànic, nord-americà i israelià, però sense defugir el de països nòrdics com Dinamarca o la neutral Suïssa.

7.218 lectures

Comentaris (1)

Cal començar a madurar i pensar com un país més de la comunitat internacional. Ningú s'hauria d'estranyar al sentir parlar d'aquest tema. Es un dels símptomes de normalitat nacional. Cal gent com en Pol Molas, en Jaume Nogueroles i d'altres que tinguin clar que caldrà fer quan arribi el moment.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament