Esther Ponsa: “La Constitució Catalana serà la primera llei que presentarem al Parlament”

Acte a Vilabella
(Vilabella, 27-08-2010)

El passat divendres dia 27 d’agost, Reagrupament va presentar el seu projecte polític per les pròximes eleccions a Vilabella. L’acte va ser presentat per Lluís Estrada, candidat al  Parlament per l’Alt Camp, i els ponents van ser Esther Ponsa, membre de la Junta Nacional de Reagrupament, i Jordi Gomis coordinador de Reagrupament a l’Alt Camp.

Esther Ponsa va parlar del projecte que Reagrupament té per la consecució d’un Estat propi, via la Declaració Unilateral d’Independència al Parlament, renunciant a fer un referendum perquè la legalitat espanyola actual mai ens ho permetrà. Per poder construir un Estat primer cal trencar la legalitat espanyola, mitjançant l’aprovació en sessió parlamentària de la nova Constitució de Catalunya, que deroga al territori català la Constitución española, i acte seguit obrir un procés tutelat internacionalment per la consecució d’un Estat Català integrat dins la Unió Europea. Posteriorment, i ja sota la supervisió dels organismes internacionals es faria un referèndum si ens ho demanessin, per poder validar internacionalment el nou status que demanaria Catalunya.

Posteriorment, Jordi Gomis va parlar de la necessària regeneració democràtica com a via necessària per assolir la Independència, afirmant que la classe política actual mai ens hi portarà perquè sempre acabarà preferint una conselleria o una direcció general. Afirma que s’ha creat una classe política professional que difícilment farà renuncies per caminar cap a l’Estat propi. Per aquesta raó Jordi Gomis afirma que és necessari que els diputats de Reagrupament no entrin a cap govern, i a part d’això presentin al Parlament propostes de nova llei electoral, transparència i limitació de mandats, així com austeritat de la vida pública.

Per acabar Jordi Gomis va apel·lar a la responsabilitat dels catalans per construir un model de Catalunya millor que el que tenim ara, i que això passava per recuperar l’autoestima, l’esperit emprenedor, i tornar a construir una societat on es valori el treball i es facilitin les vies per aquelles persones que vulguin treballar.

L’acte es va acabar amb un torn obert de paraules.

11.798 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament