Esther Ponsa: “Els estatuts són el que tenen les comunitats de veïns”

Viñolas, Ponsa i Jorro a Aiguamúrcia
(Alt Camp, 19 i 20-06-2010)

Durant divendres i dissabte, Reagrupament Alt Camp, ha continuat els seus actes de presentació arreu de la comarca. Divendres van ser presents, a Les Pobles i a El Pla de Manlleu, Jordi Gomis (coordinador de Reagrupament a l’Alt Camp) i Esther Ponsa (membre de la Junta Nacional de Reagrupament). Durant aquests actes, Jordi Gomis va ocupar-se d’explicar els objectius principals de l’associació: Independència, democràcia i treball. Va animar a tots els assistents a formar part de la associació, i ajudar a construir una candidatura unitària i transversal per la Independència de Catalunya. Posteriorment, Esther Ponsa, va ser molt crítica amb la via estatutària declarant que els estatuts són el que tenen les associacions de veïns i que el nostre estatut no deixa de ser una llei orgànica sotmesa a la legislació espanyola, no és un pacte com molts ens han volgut fer veure. Va explicar el full de ruta cap a la Independència que Reagrupament proposa com a via per arribar a l’Estat Propi: aconseguir una majoria de diputats al Parlament de Catalunya que aprovin una declaració d’Independència que notifiqui a l’Estat espanyol l’obertura d’un procés constituent i negociador cap a un Estat propi. Posteriorment, s’obriran processos negociadors amb la comunitat internacional, i s’elaborarà una constitució que serà el reglament bàsic pel que es regirà el nou estat. Finalment aquesta constitució serà sotmesa a referèndum per la seva aprovació.

El dissabte van continuar les presentacions a Aiguamúrcia i Santes Creus. Marc Vinyoles (membre de la Junta Nacional de Reagrupament) i Esther Ponsa van ser els ponents. Esther Ponsa va explicar de nou el full de ruta cap a la Independència, mentre que Marc Vinyoles va centrar el seu discurs en les propostes que Reagrupament portarà al Parlament pel que fa referència a la Regeneració democràtica: prohibició dels informes d’11.999 €, proposta de nova llei electoral...

Tots els actes van comptar amb la col·laboració i presentació duta a terme pel membre local de Reagrupament, Alfons Jorro.

10.382 lectures

Comentaris (3)

Clara idea
Ben dit, sense problemes de consciència aliena. Sou una catalana honrada i més que n'hi hagin. Declaració d'independència al Parlament i ja veurem què fan i què fem. Enhorabona pel discurs i mercès per què feu.

Salut, república i a reveure.
No, a les comunitats de veïns, cadascú paga per la quota de participació que te, la diferencia és que son ells qui decideixen els seus propis estatuts i ningú els pot retalla, al marge que vulnerin un dret.
Les empreses i les comunitats de veïns , tenen estatuts, els catalans,per més que ens sentim orgullosos de pertanya a Europa,em de conviure i em de patir el sistema de ¡¡ L'ESTAT-brUT !!! ( A les comunitats de veïns tots pagant la mateixa quota !!!

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament